Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ για Λιβύη, Συρία, Μέση Ανατολή

 
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ για Λιβύη, Συρία, Μέση Ανατολή

Ενημερώθηκε: 15/02/20 - 18:05

Τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν για τις συγκρούσεις στη Λιβύη και στη Συρία καθώς και για το αμερικανικό σχέδιο για το Μεσανατολικό είχαν το Σάββατο οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια ενός πάνελ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα την κλιμάκωση της βίας στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Αλλωστε, σε δήλωσή του νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι οι διαφωνίες σχετικά με τη Συρία δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις της Αγκυρας με τη Μόσχα ή το συμβόλαιο για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις θέσεις που έχουμε βάσει των αρχών μας ή να διαμορφώνουμε την πολιτική μας λόγω μεμονωμένων διαφωνιών με την μία ή με την άλλη χώρα. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε τα προβλήματα στη Συρία να υπονομεύσουν τη συνεργασία και τις σχέσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.