Τζιχαντιστές μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου Χριστιανό για να παραδειγματιστούν άλλοι!

 
Τζιχαντιστές μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου Χριστιανό για να παραδειγματιστούν άλλοι!

Ενημερώθηκε: 09/04/16 - 22:49

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου ενός χριστιανού στο Μπανγκλαντές, προκειμένου να “παραδειγματιστούν” άλλοι, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE. Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό θανάσιμης βίας κατά χριστιανών από Τζιχαντιστές, σε μία χώρα με μουσουλμανική πληθυσμιακή πλειοψηφία.

Στο Μπανγκλαντές παρατηρείται έξαρση της ισλαμικής βίας, με θύματα φιλελεύθερους ακτιβιστές, μέλη μουσουλμανικών μειονοτήτων αλλά και πιστούς άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Χουσέιν Αλί Σαρκάρ στο Κουριγκράμ, βορείως της πρωτεύουσας, Ντάκα, σύμφωνα με το SITE που ανέφερε στο Twitter ότι “ομάδα ασφάλειας” των τζιχαντιστών σκότωσε τον “ιεροκήρυκα” προκειμένου “να παραδειγματιστούν άλλοι”.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 68χρονος ήταν μουσουλμάνος που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό το 1999, αλλά δεν ήταν ιεροκήρυκας.

Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές στο Κουριγκράμ, ο Σαρκάρ δέχτηκε επίθεση από τρεις άντρες, ενώ έκανε τον πρωινό του περίπατο. Εγκαταλείποντας τη σκηνή του εγκλήματος οι τρεις δράστες ενεργοποίησαν βόμβες κρότου, προκειμένου να προκαλέσουν πανικό.

Τους τελευταίους μήνες το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δολοφονίες δύο ξένων, για επιθέσεις κατά μειονοτικών μουσουλμανικών ομάδων, αλλά και κατά ομάδων άλλων θρησκευμάτων. Η αστυνομία δηλώνει ότι η εγχώρια ανταρτική οργάνωση Τζαμάτ-αλ-Μουτζαχεντίν είναι πίσω από τις επιθέσεις.

Τουλάχιστον πέντε τζιχαντιστές της οργάνωσης αυτής έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις και ανταλλαγές πυροβολισμών με την αστυνομία από το Νοέμβριο, καθώς διεξάγονται κλιμακούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά ενόπλων τζιχαντιστών που επιδιώκουν τη μετατροπή της μετριοπαθούς μουσουλμανικής χώρας, σε κράτος ακραίας εφαρμογής του ισλαμικού νόμου.

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Αναγνώρισαν όλους τους βομβιστές

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στις Βρυξέλλες: Ο Ναζίμ Λαχράουι είναι ο τρίτος δράστης