Βέλγιο: Αυτός είναι Μαροκινός που αποπειράθηκε να ανατιναχθεί στις Βρυξέλλες

Βέλγιο: Αυτός είναι Μαροκινός που αποπειράθηκε να ανατιναχθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό Βρυξελλών
Ενημερώθηκε: 21/06/17 - 20:18

Τα στοιχεία του δράστη της χθεσινής επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών έδωσαν στη δημοσιότητα οι βελγικές Αρχές.

Πρόκειται για τον 36χρονο μαροκινής καταγωγής, Ουσάμα Ζαριού, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, λίγο πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί. Να θυμίσουμε ότι το πρωί είχε τοποθετηθεί επί του θέματος ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάν Γιαμπόν, αλλά δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του.

"Η ταυτότητα του τρομοκράτη είναι γνωστή. Μπορέσαμε να τον ταυτοποιήσουμε", είχε δηλώσει ο Γιαμπόν στον βέλγικο τηλεοπτικό σταθμό RTBF.

«Είχε συμπάθειες προς την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος», γνωστοποίησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα.

«Ορισμένα στοιχεία φαίνεται πως καταδεικνύουν ότι ο ύποπτος εξέφραζε συμπάθεια για την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Προς το συμφέρον της έρευνας καμία επιπλέον λεπτομέρεια δεν μπορεί να γνωστοποιηθεί» διευκρινίζει η εισαγγελία κι αφού οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην οικία του υπόπτου, στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών.

«Υπήρξαν αποτελέσματα στις έρευνες που έγιναν στην οικία του υπόπτου στο Μολενμπέκ Σεν Ζαν, ο οποίος φαίνεται να κατασκεύασε τη βόμβα εκεί» επισημαίνεται στο δελτίο τύπου. «Βρήκαμε χημικές ουσίες καθώς επίσης και υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών» συμπληρώνεται.

Σχετικά Θέματα:

Βέλγιο: «Συμπαθούσε τον ISIS» ο Μαροκινός που επιτέθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό Βρυξελλών

"Ταυτοποιήθηκε" ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στον σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών

Παραλίγο τραγωδία στις Βρυξέλλες - Εξουδετερώθηκε καμικάζι πριν ενεργοποιήσει τα εκρηκτικά

Βρυξέλλες: Εξουδετέρωσαν καμικάζι πριν προλάβει να ανατιναχθεί (LIVE- ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)