Ξέρει κάτι η ελληνική κυβέρνηση (και δεν μιλάει...);

Ξέρει κάτι η ελληνική κυβέρνηση (και δεν μιλάει...);
Ενημερώθηκε: 02/04/19 - 10:35

«Μακεδονικά σενάρια» για την ανατροπή του καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Σερβίας, μετά από βδομάδες κινητοποιήσεων, που πήραν το όνομα «Βαλκανική Ανοιξη». Ισχυρίζεται μάλιστα ότι οι κινητοποιήσεις αυτές υποκινούνται από τους «Δυτικούς», με εμπλοκή κυβερνήσεων βαλκανικών κρατών, όπως η Βόρεια Μακεδονία, και ότι γι' αυτό το θέμα ο Ζάεφ είχε πρόσφατα συνάντηση με Αμερικανό αξιωματούχο, κάτι που δεν διαψεύδεται.

Η ένταση στις σχέσεις Σερβίας - Βόρειας Μακεδονίας δεν είναι βέβαια κάτι καινούργιο, αλλά όπως και να το δει κανείς, οι καταγγελίες Βούτσιτς συνιστούν κλιμάκωση. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Σερβίας είχε στηρίξει τον Γκρούεφσκι και είχε αντιταχθεί στην αναβάθμιση του ρόλου των Αλβανών, που προωθούσε ο Ζάεφ, ο οποίος τελικά επικράτησε με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια «χτυπάνε κόκκινο» όσο προχωρά ο αμερικανοΝΑΤΟικός σχεδιασμός, που έχει στο στόχαστρο πρωτίστως τη Ρωσία. Επιβεβαιώνουν επίσης ότι η Σερβία, όπου η Ρωσία διατηρεί ισχυρά ερείσματα, βρίσκεται στο επίκεντρο του «ενδιαφέροντος» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, που επιστρατεύουν κάθε μέσο για να προχωρήσει η «ευρωατλαντική ολοκλήρωση». Και βέβαια, αποδεικνύεται πόσο γρήγορα «μπαίνουν στο νόημα» χώρες όπως η Βόρεια Μακεδονία, από τη στιγμή που εντάχθηκε ενεργότερα στο σχεδιασμό ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, μετά και τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλήθεια, τι ξέρει (και δεν μιλάει...) για όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση, που διεκδικεί και ρόλο «ηγέτιδας δύναμης» στα Βαλκάνια;

 

Πηγή: Ριζοσπάστης