Ζελένσκι στην Ευρωβουλή: Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας, ότι δεν θα μας εγκαταλείψετε

 
Ζελένσκι στην Ευρωβουλή: Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας, ότι δεν θα μας εγκαταλείψετε.

Ενημερώθηκε: 01/03/22 - 15:21

«Είναι τραγωδία αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, είναι βαρύ το τίμημα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε παρέμβασή του, εξ αποστάσεως, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ τόνισε πως η Ουκρανία αγωνίζεται για να γίνει ισότιμο μέλος της Ε.Ε. και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποδείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό της χώρας του.

«Δεν μπορώ να πω καλημέρα, καλό απόγευμα ή καλό βράδυ. Γιατί κάθε μέρα για αρκετούς ανθρώπους, δεν είναι καλή. Για κάποιους ανθρώπους, αυτή είναι η τελευταία μέρα» ανέφερε κατά την έναρξη της ομιλίας του. «Χάνουμε τους καλύτερους ανθρώπους μας. Τους πιο δυνατούς» πρόσθεσε.

Ο κ. Ζελένσκι ανέφερε ότι τον ικανοποιεί το γεγονός ότι εκφράστηκε η βούληση από πλευράς Ουκρανίας να έρθει κοντά στην Ε.Ε., καθώς και ότι η Ευρώπη ενώθηκε απέναντι της. «Μαχόμαστε για τη χώρα μας, για τη γη μας» είπε, ενώ τόνισε ότι παρά τις επιθέσεις, δεν θα σταματήσει η μάχη για την ελευθερία και κανείς δεν θα λυγίσει τους Ουκρανούς.

Ανέφερε ότι 16 παιδιά έχασαν χθες τη ζωή τους και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στοχεύει παιδιά, ενώ τόνισε ότι χωρίς την Ε.Ε. η Ουκρανία θα βρεθεί μόνη. «Αποδείξτε ότι είστε στο πλευρό μας, ότι δεν θα μας εγκαταλείψετε. Ότι είστε Ευρωπαίοι. Έτσι, η ζωή θα νικήσει τον θάνατο» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος, με τους ευρωβουλευτές να τον χειροκροτούν όρθιοι κατά το κλείσιμο της ομιλίας του.