Άρχισαν τα όργανα για τους πολιτικούς που ψήφισαν «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών...

 
serafeim xristidis

Ενημερώθηκε: 27/02/24 - 14:06

"Κλητοί, ολίγοι δε οι εκλεκτοί" ...Η Εκκλησία μπορεί να συμβιβάστηκε με την πραγματικότητα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ,ωστόσο δεν θα πάψει να χωρίζει τους πολιτικούς σε όσους ψήφισαν "ναι" και σε όσους ψήφισαν "οχι".

Ήδη έχουμε τα πρώτο δείγματα. Πέραν των μητροπολιτών Καλαβρύτων, Πειραιώς, Πατρών, Κερκύρας κλπ, και ιεράρχες με πιο ήρεμο λόγο "διαχωρίζουν" τους αμνούς από τα ερίφια. Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος ευχαρίστησε δημόσια τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Μαξιμο Χαρακόπουλο γιατί ψήφισε όχι.«Δεν έκανα τίποτα παραπάνω από ό,τι θα κάνατε κι εσείς στη θέση μου, ψηφίζοντας κατά συνείδηση", είπε αυτός απλώνοντας το χέρι σε όσους έσπευσαν να τον συγχαρούν για τη στάση του στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τα καλά του λόγια τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ο οποίος προέστη της Θείας Λειτουργίας και προ της απόλυσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά από του Ιερού Βήματος στην συνέπεια του κυβερνητικού βουλευτή στην καταψήφιση του νομοσχεδίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αποτελεί πιστό μέλος της Εκκλησίας που με την ψήφο του έσωσε την τιμή της Λάρισας!».

Μία μέρα πριν, ένας αρχιμανδρίτης του Ι. Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης, Σεραφείμ, εξαπέλυσε επίθεση κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο αρχιμανδρίτης στη χυδαία ανάρτησή του, όπου επιτίθεται στον Παύλο Χρηστίδη, παραθέτει και οικογενειακή φωτογραφία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με τη σύζυγο και το παιδί του.

«Με ιδιαίτερη διάκριση έφτασε το πρωί στο ναό Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης – Agia Marina Ilioupolis Ενορία η άξια βουλεύτρια, ΜΑΝΑ, γνήσια Ελληνίδα, Anna Karamanli» ανέφερε στην ανάρτησή του ο αρχιμανδρίτης πριν εξαπολύσει επίθεση κατά του Παύλου Χρηστίδη. Σημειώνεται ότι η Άννα Καραμανλή είχε καταψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, λόγος για τον οποίο ο αρχιμανδρίτης επιτέθηκε στον Παύλο Χρηστίδη.

Η επίσημη Εκκλησία δεν επιθυμεί τέτοιες αντιδράσεις αλλά και δεν μπορεί να τις απαγορεύσει. Αυτό που την απασχολεί περισσότερο είναι η στάση των μητροπολιτών κατά τον εορτασμό της 25 ης Μαρτίου.Κατά την εθνική οι ιεράρχες έχουν μια μοναδική ευκαιρία να ασκήσουν κριτική στους πολιτικούς σε μια προσπάθεια να αποδείξουν οτι παραμένουν ασυμβίβαστοι στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και όχι μόνο...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ