Δημοσκοπικά παιχνίδια στην Κύπρο για την εκλογή Αρχιεπισκόπου

 
Δημοσκοπικά παιχνίδια στην Κύπρο για την εκλογή Αρχιεπισκόπου

Ενημερώθηκε: 18/11/22 - 12:03

Με ανοικτές δημοσκοπήσεις συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας στην Κύπρο για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου.

Προχθές το SigmaLive σχετικά με τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές έθεσε στους αναγνώστες του το ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν στις επερχόμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Την πρωτιά στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων συγκέντρωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος αλλά αυτό δεν τον κάνει νικητή. Τον Αρχιεπίσκοπο θα τον εκλέξει η Σύνοδος των Μητροπολιτών.

Ψήφισαν συνολικά 2596 άτομα.

Τα αποτελέσματα:

Λεμεσού Αθανάσιος: 20,11% (522 ψήφοι)

Καρπασίας Χριστοφόρος: 16,45% (427 ψήφοι)

Μόρφου Νεόφυτος: 13,98% (363 ψήφοι)

Ταμασού Ησαΐας:11,75% (305 ψήφοι)

Πάφου Γεώργιος : 9,71% (252 ψήφοι)

Κωνσταντίας Βασίλειος: 8,44% (219 ψήφοι)

Κιτίου Νεκτάριος:1,77% (46 ψήφοι)

Άλλον: 2,62% (68 ψήφοι)

Δεν θα ψήφιζα: 15,14% (393 ψήφοι).

Στο μεταξύ ένας εκ των φιλοπατριαρχικών υποψηφίων, ο Κωνσταντίας Βασίλειος σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η σκέψη όλων πρέπει να είναι στραμμένη στην εκκλησία της Κύπρου και πως θα λειτουργεί ως μέρος της Κυπριακής κοινωνίας .

Πρόσθεσε ότι κατά τη δική του άποψη, δεν θα πρέπει να λειτουργήσουν το κριτήριο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, οι σχέσεις ιεραρχών με τη Ρωσία ή άλλα κράτη. Θέλησε παράλληλα να ξεκαθαρίσει ότι ο ίδιος δεν δέχεται υποδείξεις από ξένα κέντρα.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ανέφερε για το θέμα του διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας, ότι οι είναι ήδη διακριτοί οι ρόλοι των δύο, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι δίκαιο και σωστό να ζητείται η γνώμη της Εκκλησίας για ζητήματα, όπως το Κυπριακό.«Με ενοχλεί που η Εκκλησία μέχρι σήμερα δεν έδειξε το ενδιαφέρον της για τους μετανάστες», επισήμανε ακόμα ο κ. Βασίλειος, τονίζοντας παράλληλα ότι έχοντας κατά νου την παραβολή του καλού Σαμαρείτη, η Μητρόπολη Αμμοχώστου μαζεύει φαγητό από τα ξενοδοχεία τα οποίο δίνει σε μετανάστες που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ