Εκλογές νέων μητροπολιτών τον Οκτώβριο

Εκλογές νέων μητροπολιτών τον Οκτώβριο
Ενημερώθηκε: 25/06/21 - 22:51

Oι εκλογές μητροπολιτών  για Καστοριά, Κιλκίς και Λαγκαδά θα γίνουν κανονικά τον ερχόμενο Οκτώβριο όπου θα συνεδριάσει η Ιερά Σύνοδος.

Οι Σύνοδος θα συνέλθει από τις 4 3ως τις  8 Οκτωβρίου  όπου πέραν των εκλογών θα  κατατεθούν εισηγήσεις  και όλα όσα συνέβησαν από παράγοντες τις Εκκλησίας την περίοδο της  πανδημίας.

Συγκεκριμένα θα υπάρχει εισήγηση  με θέμα:

 « αξία, η σημασία και η υπακοή εις το Συνοδικόν Πολίτευμα της Εκκλησίας»,  με εισηγητή τον  Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομος. η συζήτηση αυτή  θα γίνει με αφορμή την απόφαση της Συνόδου για τον εορτασμό του Πάσχα την οποία αμφισβήτησαν πολλοί αλλά και την μη τήρηση των μέτρων καθ΄ολο το διάστημα της πανδημίας.

Επίσης θα υπάρχει εισήγηση από τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ για όλα όσα  παράλογα ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα από τους αρνητές των μέτρων και των εμβολίων. «Επιστημονική και Θεολογική προσέγγισις του ιού της πανδημίας. Απαντήσεις εις θεωρίας συνομωσίας», είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο κ. Γαβριήλ ώστε να λάβουν απάντηση και οι παράγοντες της Εκκλησίας που αμφισβητούν  την πανδημία  , τα εμβόλια και τα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει συζήτηση και για τη στάση μητροπολιτών όπως του Κυθήρων , του Αιτωλίας και Καλαβρύτων για όσα έχουν δηλώσει την περίοδο  που ίσχυαν τα περιοριστικά μέτρα.