Εορτολόγιο - Βίοι Αγίων: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Φεβρουαρίου

 
Εορτολόγιο - Βίοι Αγίων: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 29 Φεβρουαρίου

Ενημερώθηκε: 29/02/24 - 00:04

Εορτολόγιο-Βίοι αγίων: Σήμερα 29 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη:  

Όσιος Κασσιανός ο Ρωμαίος, Άγιος Γεώργιος ο Ομολογητής Επίσκοπος Δεφέλτου, Όσιος Γερμανός εκ Ρουμανίας, Άγιος Αρσένιος Μητροπολίτης Ροστώβ.

Γιορτάζουν οι Κασσιανός, Κασιανός, Κάσσιος, Κάσιος.

Όσιος Κασσιανός 

Ο Όσιος Κασσιανός γεννήθηκε στην Ρώμη . Η γνωριμία και η συναναστροφή του, από την παιδική του ηλικία, με Αγίους ανθρώπους επέδρασε  στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του τρόπου ζωής του. Σπούδασε  φιλοσοφία και  αστρονομίας και μελέτησε ιδιαίτερα τα συγγράμματα των Πατέρων και την Αγία Γραφή.

Ο Όσιος ακολούθησε το μοναχικό βίο.Εκάρη  μοναχός σε μία σκήτη και επισκέφθηκε τα μοναστήρια της Αιγύπτου και της Θηβαΐδας, της Νιτρίας, της Ασίας και της Καππαδοκίας. 

Με το όνομα του αγίου Κασσιανού συνδέεται η ίδρυση μεγάλων μοναστικών κέντρων στη νότια Γαλλία και στην Ισπανία. Κοιμήθηκε οσιακά το έτος 435 μ.Χ.

Ο Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Φ. Δημητρακόπουλος, στο έργο του «Σελίδες για τον Άγιο Κασσιανό τον Ρωμαίο στην παλιά πόλη της Λευκωσίας»,  αναφέρει ότι στη μαρτυρική Κύπρο τιμάται το όνομα του αγίου στην ημέρα της μνήμης του. Αντίθετα, η Δυτική Εκκλησία δεν τον κατέταξε στο επίσημο Αγιολόγιό της και δεν τον τιμά, εκτός της περιοχής της Μασσαλίας, όπου ο Κασσιανός φέρεται να είχε επιστρέψει μετά από την περιοδεία του σε μοναστικά κέντρα της Ανατολής. Οι Δυτικοί τον αποκαλούν απλός «Ιερό». 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ