Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 18 Noεμβρίου

 
PLATVN

Ενημερώθηκε: 17/11/22 - 23:48

Εορτολόγιο-Βίοι αγίων: Σήμερα  18 Νοεμβρίου   τιμάται οι μνήμη των αγίων :

Άγιος Πλάτωνας, Άγιος Ρωμανός, Άγιος Αναστάσιος ο Νεομάρτυρας από την Παραμυθιά της Ηπείρου, Άγιο Νήπιο, Άγιος Ρωμανός από την Παλαιστίνη, Άγιοι Ζακχαίος ο Διάκονος και Αλφαίος, Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Κοσμά του Πρώτου του Βατοπαιδινού του Οσιομάρτυρα, Όσιος Βασίλειος

Γιορτάζουν οι: Πλάτων, Πλατωνία.

Άγιος Πλάτων

Ο Άγιος Πλάτωνας έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.Χ. Καταγότανε από την Άγκυρα της Γαλατίας της Μικρός Ασίας, και ήταν αδελφός του μάρτυρα Αντιόχου.

Σε νεαρή ηλικία τον συνέλαβαν οι ειδωλολάτρες, διότι διακήρυττε την πίστη του στον Ιησού Χριστό και τον οδήγησαν μπροστά στον ηγεμόνα Αγριππίνο. Ο Αγριππίνος βλέποντας την ωραιότητα του νέου και γνωρίζοντας ότι κατείχε περιουσία, προσπάθησε να του αλλάξει την πίστη του.Ο Άγιος Πλάτων αρνήθηκε κάθε προσφορά και συνέχισε το έργοτου. Αφού ο ηγεμόνας είδε ότι δεν κατάφερε να τον αλλαξοπιστήσει δελεάζοντάς τον, τον απείλησε με μαρτύρια. Παρ' όλα ταύτα ο Άγιοςπαρέμεινε σταθερός  στις θέσεις του ,κάτι που εξόργισε  τον Αγριπίνα ο οποίος  διέταξε να τον μαστιγώσουν και ύστερα να τον βασανίσουν με πυρωμένες ράβδους.Και αυτοί οι μέθοδοι δεν είχαν αποτέλεσμα  και  γι' αυτό διατάχθηκε ο αποκεφαλισμός του  το 306 μ.Χ).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ