Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 22 Noεμβρίου

 
FILHMVN

Ενημερώθηκε: 21/11/22 - 23:46

Εορτολόγιο-Βίοι αγίων: Σήμερα  22 Νοεμβρίου   τιμάται οι μνήμη των αγίων :

 Άγιοι Φιλήμων ο Απόστολος, Άρχιππος, Ονήσιμος και Απφία, Άγιοι Κικιλία, Βαλεριανός και Τιβούρτιος, Όσιος Αββάς, Άγιος Μάξιμος ο Καπιτουλάριος, Άγιοι Μάρκος, Στέφανος και Μάρκος, Άγιος Προκόπιος ο Παλαιστίνιος, Άγιος Μένιγνος ο κναφέας, Όσιος Κάλλιστος ο Β', Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, Άγιοι Χριστόφορος και Ευφημία, Άγιοι Θαλαλαίος και Άνθιμος, Άγιος Θαδδαίος, Άγιος Αγαπίων ο Ρωμαίος, Άγιος Αγάπιος, Άγιος Σισίνιος ο Ιερομάρτυρας, Άγιος Κλήμης ο Θαυματουργός επίσκοπος Αχρίδας της Βουλγαρίας, Όσιος Γερμανός Ιδρυτής Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης

 Γιορτάζουν οι: Βαλέριος, Βαλεριανός, Βαλέρια, Βαλεριάνα, Σεσίλια, Κεκίλια, Κικίλια, Φιλήμων, Φιλημονή, Ιάκωβος, Ιακωβίνα.

Άγιος Φιλήμων

Ο Φιλήμων θεωρείται ένα από τα σημαντικά πρόσωπα της  Καινής Διαθήκης. Ήταν ένας πρώιμος Χριστιανός της Μικράς Ασίας που ήταν ο παραλήπτης μιας ιδιωτικής επιστολής από τον Απόστολο Παύλο. Αυτή η επιστολή είναι γνωστή στην Καινή Διαθήκη ως Επιστολή προς Φιλήμονα. Έχει αναγνωριστεί ως άγιος από αρκετές χριστιανικές εκκλησίες μαζί με τη σύζυγό του Απφία. Κατά τις γραφές ήταν πλούσιος Χριστιανός και ιερέας (πιθανώς επίσκοπο μιας κατ' οίκον εκκλησίας των Χριστιανών που συναντιόντουσαν στο σπίτι του (στις αρχές της Εκκλησίας, λόγω της δίωξης των Χριστιανών στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η λατρεία γινόταν κυρίως σε ιδιωτικές κατοικίες).

Ο Φιλήμων και η σύζυγος του Απφία  χρησιμοποιούσαν  τα πλούτη τους με προθυμία για την ανακούφιση φτωχών, ασθενών και για την ανάπτυξη του έργου του Χριστού. Στο χριστιανισμό προσήλθαν δια του Αποστόλου Παύλου, όταν αυτός είχε έλθει στην πόλη τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ