Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Noεμβρίου

 
ΚΛΗΜΗΣ

Ενημερώθηκε: 23/11/22 - 23:52

Εορτολόγιο-Βίοι αγίων: Σήμερα  24 Νοεμβρίου   τιμάται οι μνήμη των αγίων :

Άγιος Κλήμης Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Ρώμης, Άγιος Πέτρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας, Άγιος Ερμογένης επίσκοπος Ακραγαντίνων, Όσιος Μάλχος, Όσιος Καρίων, Άγιοι Φιλούμενος και Χριστόφορος, Άγιος Ευγένιος, Άγιοι Προκόπιος και Χριστόφορος, Άγιος Αλέξανδρος, Όσιος Γρηγόριος, Άγιος Χρυσόγονος, Όσιος Μάρκος ο Τριγλινός, Άγιος Θεόδωρος που μαρτύρησε στην Αντιόχεια, Άγιος Νικόδημος ο Οσιομάρτυρας από την Βέροια, Άγιος Μερκούριος «ὁ ἐν Σμολένσκῃ», Όσιος Μερκούριος ο νηστευτής

Aγιος Κλήμης

Ο Άγιος Κλήμης ήταν Ρωμαίος αριστοκράτης από βασιλικό γένος, γιος του Φαύστου και της Ματθιδίας. Ο Κλήμης σπούδασε όλες τις επιστήμες της ελληνικής παιδείας, αντάμωσε τον Απόστολο Πέτρο και διδάχθηκε απ' αυτόν τον χριστιανισμό και τη θεογνωσία, έγινε  κήρυκας του Ευαγγελίου και συνέγραψε αρκετά συγγράμματα.

Ο Κλήμης υπήρξε τρίτος επίσκοπος Ρώμης, αφού διαδέχθηκε τον Ανέγκλητο, περίπου το έτος 92 μ.Χ. Ποίμανε με υπέρμετρο ζήλο την Εκκλησία της Ρώμης, στα βαρεία εκείνα χρόνια των διωγμών. Συνελήφθη από το Δομετιανό και εξορίστηκε σε πόλη έρημο κοντά στη Χερσώνα. Εκεί, έδεσαν στο λαιμό του μια σιδερένεια άγκυρα και τον έριξαν στη θάλασσα, όπου παρέδωσε  την  ψυχή του το 101 μ.Χ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ