Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 24 Σεπτεμβρίου

 
ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ

Ενημερώθηκε: 23/09/22 - 21:40

Εορτολόγιο-Βίοι αγίων: Σήμερα 24 Σεπτεμβρίου  τιμάται οι μνήμη των αγίων : Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος, Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα και ανάμνηση της ιάσεως του παραλύτου, Όσιος Κόπρις, Άγιος Σιλουανός ο Αγιορείτης, Αγία Πέρση, Άγιος Στέφανος, βασιλιάς των Σέρβων, Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι της Σαντορίνης, Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στην Νάξο, Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στην Κέρκυρα, Σύναξη της Παναγίας Μυρσινιδίου στην Χίο, Σύναξη της Παναγίας της Δραπανιώτισσας, Σύναξη της Παναγίας της Φιλερήμου στη Ρόδο

Γιορτάζουν  οι: Θέκλα,  Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μέρσα, Αμερισούδα (Αμερσούδα), Πέρσης, Περσεφόνη (Πέρσα)

Αγία Θέκλα

Η ισαπόστολος Θέκλα καταγόταν από το Ικόνιο και ήταν θυγατέρα εθνικής οικογένειας, την δε μητέρα της την έλεγαν Θεόκλεια. Μετεστράφη στην χριστιανική πίστη χάρη στα κηρύγματα του ίδιου του Αποστόλου Παύλου  που τα έκανε στην γειτονική οικία του Ονησιφόρου . Είχε ήδη μνηστευθεί κάποιον εθνικό ονόματι Θάμυρη. Όταν αυτός και η μητέρα της Θεοκλεία αντιλήφθηκαν ότι είχε μεταστραφεί στην χριστιανική πίστη, προσπάθησαν να την κάνουν να πάρει πίσω την απόφασή της. Όταν είδαν ότι αυτό ήταν ανώφελο, κατέδωσαν τον Απόστολο Παύλο στον ηγεμόνα Καστίλιο, ο οποίος τελικά αφού τον φυλάκισε, τον απέλασε. Τότε η Θέκλα εγκατέλειψε τον μνηστήρα της και ακολούθησε τον Απόστολο στην Αντιόχεια της Πισιδίας. Πολλές φορές υπέστη μαρτύρια αλλά η πίστη της την έσωσε. Από την Αντιόχεια μετέβη στα Μύρα της Λυκίας για να συναντήσει τον Απόστολο Παύλο και από εκεί στη Σελεύκεια, όπου κατέφυγε στο όρος Καλαμών, όπου και εκοιμήθη εν ειρήνη σε ηλικία ενενήντα ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ