Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 27 Noεμβρίου

 
iakovos

Ενημερώθηκε: 26/11/22 - 23:41

Εορτολόγιο-Βίοι αγίων: Σήμερα  27  Νοεμβρίου   τιμάται οι μνήμη των αγίων :

Άγιος Ιάκωβος ο Πέρσης ο Μεγαλομάρτυρας, Όσιος Πινούφριος, Όσιος Ναθαναήλ, Άγιος Ιάκωβος ο θαυματουργός επίσκοπος Ροστοβίας, Όσιος Μωυσής, Όσιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης, Άγιος Θεοδόσιος του Τυρνόβου, Άγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης Επίσκοπος Λητής και Ρεντίνης.

Άγιος Ιάκωβος

Ο Άγιος Ιάκωβος, έζησε τον 4ο μ.Χ. αι. επί βασιλέως Αρκαδίου (περί το 395 μ.Χ.).Ζούσε στη Βηθλαδά της Περσίας .Ήταν φίλος με το βασιλιά των Περσών, Ισδιγέρδη. Παρασυρμένος από αυτή τη φιλία του, ο Ιάκωβος απαρνήθηκε την πίστη του στο Χριστό.

Όταν το έμαθαν αυτό η μητέρα και η γυναίκα του,εξοργίστηκαν. Και οι δύο  τον επιπλήξανε για τη στάση του και του δήλωσαν ότι δεν ήθελαν καμία σχέση, μαζί του.Mετά από αυτή τη στάση τους ο Ιάκωβος επανήλθε "στο δρόμο του θεού". Μετά από την απόφαση αυτή, πήγε στον βασιλιά και ομολόγησε την πίστητου  στον Χριστό. Ο Ισδιγέρδης εξεπλάγη γι' αυτή την αλλαγή του Ιακώβου και προσπάθησε να τον μεταπείσει. Ο Ιάκωβος παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του και γι' αυτό διατάχθηκε να τον βασανίσουν. Μαρτύρησε με ακρωτηριασμό των άκρων του και κατόπιν με τον αποκεφαλισμό του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ