Γκρινιάζει και ελπίζει το Αγρίνιο για τη διχοτόμηση

 
miropoli aitolias akarnanias

Ενημερώθηκε: 07/07/22 - 10:52

Στο Αγρίνιο ελπίζουν ότι έστω και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση θα αποφασίσει τη διχοτόμηση της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ως θέμα στο νομοσχέδιο για τις οργανικές θέσεις των ιερέων που συζητείται στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το γεγονός ότι μπορεί να μην γίνουν οι εκλογές άμεσα, αφήνει περιθώρια για νέες προσπάθειες. Ο χρόνος όμως δεν είναι αρκετός αφού στις αρχές Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος θα εκλέξει τους νέους μητροπολίτες.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μιλώντας στο ope.gr ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε το με το θέμα: “Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση δεν το έβαλαν το θέμα μαζί με το άλλο νομοσχέδιο για τους Ιερείς και τη μισθοδοσία τους. Δεν μπορεί να κάνει ούτε αυτό η Κυβέρνηση που είναι ένα αίτημα του 1951! και δεν κοστίζει χρήματα;” .

Ο Παπαναστασίου αναφέρθηκε και στην επιστολή των τεσσάρων δημάρχων για τη διχοτόμηση: «Στείλαμε επιστολή τέσσερεις δήμαρχοι (σ.σ. Αγρινίου, Ναυπακτίας, Θέρμου και Αμφιλοχίας) στον Πρωθυπουργό που ουσιαστικά εκφράζουμε το 80% του πληθυσμού της Αιτωλοακαρνανίας στη λογική ότι πρέπει να ακολουθήσουμε της πρόταση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι ένα αίτημα του 1951, βρήκα απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου τόσα πολλά χρόνια ζητιέται να υπάρξει ξεχωριστή Μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο”.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις με τη μη διχοτόμηση αναφέρει ότι “θα δημιουργηθούν αντιδράσεις εκεί που δεν έγινε σεβαστή η απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση, η Κυβέρνηση θα έχει θέμα γιατί εδώ είναι υπερπολλαπλάσιος ο πληθυσμός ο οποίος θέλει τη διχοτόμηση”.

Μάλιστα ο κ. Παπαναστασίου σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση του μετέφερε ότι θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα η κυβέρνηση, αν δεν γίνει η διχοτόμηση της Μητρόπολης

«Δυστυχώς για λόγους άλλους το Αγρίνιο δεν είναι πρωτεύουσα νομού, είμαστε όμως τριπλάσιοι σε μέγεθος. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να γίνουν πολλά. Γιατί δεν μπαίνει ο διαχωρισμός των Μητροπόλεων; Γιατί; Δεν κοστίζει τίποτα στην κυβέρνηση. Δεν κοστίζει. Είναι αίτημα του 1951. Για ένα μαγικό τρόπο γίνεται λάθος. Το λάθος είναι ότι έχουμε ένα καλομαθημένο παιδί κι ένα που δεν το κοιτάμε. Το μεγάλο, αυτό που προσφέρει περισσότερα. Δεν κοστίζει. Δεν είναι η σύνδεση του Αγρινίου που κοστίζει. Είναι ζήτημα χρόνων τώρα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ