«Όχι σεξ πριν τον γάμο» ζητά από τα ζευγάρια ο Πάπας Φραγκίσκος

 
Πάπας Φραγκίσκος: Όχι σεξ πριν τον γάμο

Ενημερώθηκε: 18/06/22 - 17:33

Ο Πάπας Φραγκίσκος μπορεί να  έχει ταχθεί υπέρ του σύμφωνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά ταυτόχρονα, επισήμως μέσω νέας εγκυκλίου που εξέδωσε το Βατικανό, ζήτησε από τα νέα ζευγάρια να μην κάνουν σεξ πριν τον γάμο, ώστε να μην διαλυθεί η σχέση τους στην πορεία της ζωής τους.

Σύμφωνα με την telegraph.co.uk, ποντίφικας υποστηρίζει στον πρόλογο του νέου εγγράφου για τους ιερείς και τις επισκοπές που έρχονται σε επαφή με αρραβωνιασμένα ζευγάρια ότι «η αγνότητα διδάσκει τον χρόνο και τη μέθοδο της αληθινής αγάπης».

Μάλιστα, αναφέρει οι σύγχρονες και μοντέρνες ενώσεις «διαλύονται» γρήγορα, ενώ τα αγνά ζευγάρια είναι αυτά που βρίσκονται σε θέση «να μάθουν πώς να είναι μαζί χωρίς την πίεση των σεξουαλικών σχέσεων».

Η συγκεκριμένη διδασκαλία βοηθά επίσης τα ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας, προσθέτει ο Πάπας, εξηγώντας ότι τους δείχνει το δρόμο χωρίς σεξ προς τα τέλη της ζωής, ενώ η αρχή αυτή πρέπει να εφαρμόζεται ακόμη και αν τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ζουν μαζί.

Το έγγραφο 97 σελίδων, που δημοσιεύθηκε και ονομάζεται «Κατηχητικές διαδρομές για την έγγαμη ζωή», «αποτελεί ένα δώρο και είναι ένα καθήκον», δήλωσε ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας.

Επίσης, στο κείμενο αναφέρει ότι δεδομένων των υψηλών ποσοστών διαζυγίων και των λιγότερων γάμων τα τελευταία χρόνια υπάρχει ανάγκη για «ανανεωμένη ποιμαντική δέσμευση».

Πρόσθεσε ότι «η αιτία πολλών δυσκολιών» που αντιμετωπίζουν τα παντρεμένα ζευγάρια είναι «η νοοτροπία ηδονής που διαστρεβλώνει την ομορφιά και το βάθος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας».

Το έγγραφο συνεχίζει λέγοντας: «Η Εκκλησία δεν πρέπει ποτέ να παραλείψει να τολμήσει να προτείνει την πολύτιμη αρετή της αγνότητας, ακόμη και αν αυτή βρίσκεται πλέον σε άμεση αντίθεση με την κοινή νοοτροπία. Η αγνότητα πρέπει να παρουσιάζεται ως αυθεντική “σύμμαχος της αγάπης” και όχι ως άρνησή της. Η αγνότητα διδάσκει στα παντρεμένα ζευγάρια τους χρόνους και τους τρόπους της αληθινής, λεπτής και γενναιόδωρης αγάπης και τα προετοιμάζει για την αυθεντική δωρεά του εαυτού τους που πρέπει να ζήσουν για ολόκληρη την έγγαμη ζωή τους».

Ωστόσο, το σεξ ενθαρρύνεται εντός γάμου καθώς «η γονιμότητα είναι δώρο και σκοπός του γάμου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ