Οι Τούρκοι έκαναν παζάρι στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα κατεχόμενα! (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οι Τούρκοι έκαναν παζάρι στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα κατεχόμενα!

Πηγή Φωτογραφίας: www.kibrisgazetesi.com Περισσότερα στο: https://app.alphanews.live/cyprus/binteo-diorganosan-pazari-se-ekklisia-sto-katehomeno-leykonoiko

Ενημερώθηκε: 07/12/20 - 21:56

Οι Τούρκοι διοργάνωσαν παζάρι στον ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα κατεχόμενα. Εντονη ήταν η διαμαρτυρία του του δήμου Λευκονοίκου Κύπρου και του Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν: Με φρίκη, αποτροπιασμό, και θυμό καταγγέλλουμε τη νέα αήθη και προσβλητική συμπεριφορά των ανθρώπων που κατέχουν τη γη μας και νέμονται τις περιουσίες μας, να διοργανώσουν παζαράκι μέσα στον Ι. Ν. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ μας στο Λευκόνοικο. Βεβήλωσαν την ιερότητα του χώρου. Έχουν προσβάλει βάναυσα το θρησκευτικό μας συναίσθημα. Μας προκάλεσαν αισθήματα απογοήτευσης, ντροπής και αγανάκτησης.

Η όλη συμπεριφορά τους συνιστά πρόκληση προς όλους και όλες εμάς που αγαπάμε τον Αρχάγγελό μας. Πώς θα φαινόταν σ’ αυτούς αν κάναμε το ίδιο στους δικούς τους θρησκευτικούς χώρους; Εδώ κάποιος έγραψε κάποια συνθήματα έξω από ένα τζαμί στη Λεμεσό και ο «πρωθυπουργός» τους απείλησε Θεούς και δαίμονες.

Καλούμε την Κυβέρνησή μας να διαμαρτυρηθεί έντονα για την προκλητική παραβίαση του σκοπού για τον οποίο έγινε η αναστήλωση της εκκλησίας μας. Η Δικοινοτική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά αναστήλωσε την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ για να τη σώσει από την καταστροφή, αλλά και για να μπορούμε να τελούμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα. Έχουν τόσους χώρους για να κάνουν τα παζαράκια τους.

Ας μη μας προκαλούν!

Οι Τούρκοι έκαναν παζάρι στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα κατεχόμενα! (ΒΙΝΤΕΟ)