Οργή Ιερώνυμου για τη διαρροή του πορίσματος για τους Αγίους Ισιδώρους

 
AGIOI ISIDOROI

Ενημερώθηκε: 30/09/22 - 13:32

Eκνευρισμό έχει προκαλέσει στην Αρχιεπισκοπή η διαρροή του πορίσματος για την δράση του ιερέα Δημήτριου Λουπασάκη στους Αγίους Ισιδώρους του Λυκαβητού.

Κάποιοι από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου εξέτασαν το ενδεχόμενο η διαρροή να έγινε από τον τότε ανακριτή και νυν μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, O οποίος όμως το διέψευσε κατηγορηματικά. Ο Αρχιεπίσκοπος έχει πειστεί ότι το πόρισμα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λαρίσης και για το λόγο αυτό η έρευνα για να εντοπιστεί το «βαθύ λαρύγγι» συνεχίζεται στο Συνοδικό Μέγαρο της Μονής Πετράκη αλλά και στο περιβάλλον του Ιερώνυμου.

Ο κ. Ιερώνυμος προσπαθεί να εξηγήσει το «γιατί τώρα» και μάλιστα λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί η απόφασή του για την τύχη του π. Δημητρίου και των ακολούθων του. Τώρα είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη συγκρότηση νέας επιτροπής ώστε να εξεταστεί εκ νέου τα όσα συμβαίνουν στους Αγίους Ισιδώρους.

Στο μεταξύ, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Παρασκευή θα συγκληθεί η Ιεραρχία η οποία εκτός των άλλων θεμάτων θα εκλέξει τους νέους μητροπολίτες Δράμας, Γόρτυνος, Αιτωλίας και Ηλείας. Μεταξύ των άλλων θεμάτων ξεχωρίζει η εισήγηση με θέμα: «Ανασυγκότησις της Ενορίας και επανευαγγελισμός των πιστών». Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως, θα εξαχθούν συμπεράσματα και, τέλος, η Ι.Σ.Ι. θα ασχοληθεί με υπηρεσιακά θέματα.

Το θέμα της διχοτόμησης της μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας προς το παρόν παγώνει και αναμένεται να επανέλθει στο προσκήνιο τον ερχόμενο Φεβουράριο και εφ΄ όσον έχουμε παραιτήσεις μητροπολιτών.

Το πιο πιθανό είναι η συζήτηση του θέματος των Αγίων Ισιδώρων να μετατεθεί για τη συνεδρίαση της ΔΙΣ η οποία θα αποφασίσει και τις επόμενες κινήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ