Συνεχίζει να δακρύζει η εικόνα της Παναγίας στον Βύρωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Συνεχίζει να δακρύζει η εικόνα της Παναγίας στον Βύρωνα 

Ενημερώθηκε: 20/01/21 - 02:45

Aπό τις 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα συνεχίζει να δακρύζει η εικόνα της Παναγίας στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα σύμφωνα με ανακοίνωση του ναού. Τότε η μητρόπολη Καισαριανής, Υμμητού και Βύρωνα είχε γνωστοποιήσει το γεγονός.

Τέσσερις μήνες μετά η εικόνα συνεχίζει να δακρύζει, όπως επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση ο ναός.

«Με τη χάρη του Θεού και με τις πρεσβείες των Αγίων, εισήλθαμε αισίως στο 2021. Το έτος που παρήλθε άφησε ένα στίγμα πολύ βαθύ για την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την εμφάνιση ενός ιού που τάραξε τα νερά και μας υπενθύμισε την ποταπότητα και αστάθεια της ανθρώπινης πεποίθησης.Μέσα όμως σε όλα αυτά τα οποία επακολούθησαν ανέτειλε μία ελπίδα, μία απρόσμενη παρηγορία αλλά και μία αίσθηση απαλλαγής από το φόβο και τον τρόμο που έσπειρε η πανδημία. Και ο λόγος φυσικά, για την παρηγορητική καθώς διαφαίνεται δακρυρροή της Ιεράς Eφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας που προστατεύει από το 2013 την ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος αλλά και όλη την Ιερά Μητρόπολή μας», τονίζεται.

Το γεγονός έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πιστών οι οποίοι παρά τα μέτρα προσπαθούν να φτάσουν ως τον ναό και να προσκυνήσουν με την μητρόπολη να κάνει συνεχώς παρακλήσεις:

«Μια ιερή δακρυρροή που από την 8η Σεπτεμβρίου 2020 έως σήμερα, εξακολουθεί να υφίσταται περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες και που μας υποδηλώνει τη διαρκή παρουσία και αρωγή της Μητέρας του Θεού αλλά και όλου του κόσμου.

»Στην ενορία μας συνεχίζονται οι παρακλήσεις στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας, καθημερινά στις 11:00 το πρωί και στις 05:30 το απόγευμα, μνημονεύοντας τα ονόματα όσων αποθέτουν την ελπίδα τους σ’ Αυτήν, τα οποία συνεχώς λαμβάνουμε, είτε δια ζώσης είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

»Οι μαρτυρίες δε των πιστών για θαυματουργικές επεμβάσεις της Παναγίας μας συνεχώς πληθαίνουν, καθιστώντας το άγιο πρόσωπό Της ακόμα πιο αγαπητό και πιο αναγκαίο. Είναι κάτι που με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να το επαληθεύσει.

Η Ιερά Παράκληση εξάλλου, θα μεταδίδεται μέσω της σελίδας του Ι.Ναού στο facebook, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ώρα 05:30 μ.μ ενώ κάθε Κυριακή την ίδια ώρα θα μεταδίδεται ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας».

Σημειώνεται ότι, ο Ι. Ναός παραμένει ανοικτός από 07:00 έως 18:30 καθημερινά, ενώ στην είσοδο του Ι. Ναού διατίθεται ο Παρακλητικός Κανόνας «εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν», ποίημα της Καθηγουμένης Ισιδώρας Αγιεροθεϊτίσσης, για ατομική προσευχή!