ΑΔΜΗΕ:Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης-Ηλεκτροδοτήθηκαν οι περισσότερες περιοχές της Αττικής

ΑΔΜΗΕ:Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης-Ηλεκτροδοτήθηκαν οι περισσότερες περιοχές της Αττικής
ΑΔΜΗΕ:Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης-Ηλεκτροδοτήθηκαν οι περισσότερες περιοχές της Αττικής
Ενημερώθηκε: 22/08/18 - 18:53

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Βέβαια παρά την καθυσηχαστική ανακοίνωση της ΑΔΜΗΕ αρκετές περιοχές της Αττικής παραμένουν χωρίς ρεύμα και δε δίνεται χρονοδιάγραμμα πλήρους αποκατάστασης.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Πρόκειται για το κομμλατι που ηλεκτροδοτεί το μεγαύτερο μέρος της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες  το πρόβλημα πιθανότατα να προκλήθηκε όταν επιχειρήθηκε να τροφοδοτηθούν με ρεύμα πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι.

Πολλά προβλήματα

Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος από τις 14.12 και μετά.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα σημειώθηκαν στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Αμέσως μετά τη διακοπή του ρεύματος και για περίπου μία ώρα ετέθη εκτός λειτουργίας  η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό. Προβλήματα καταγράφονται και στη γραμμή 3 του μετρό, αλλά οι συρμοί δεν σταματούν στο Σύνταγμα, αλλά και στο δίκτυο του τραμ. 

Η κίνηση των συρμών του μετρό πλέον από τις 5.30 και μετά  γίνεται κανονικάσε όλο το μήκος της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό, καθώς αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση της γραμμής

Παράλληλα, στους δρόμουςπροκλήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα καθώς δεκάδες φανάρια σε βασικούς οδικούς άξονεςτέθησαν εκτός λειτουργίας, ενώ στα πρώτα κιόλας λεπτά από τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 100  κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. 

Χωρίς ρεύμα έμεινε το κέντρο της Αθήνας  και πολλές ακόμη περιοχές από τη Γλυφάδα, του Ζωγράφου, τα Μελίσσια, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, την Παλλήνη, την Κηφισιά, το Πικέρμι, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τη Δάφνη, την Καισαριανή, το Παγκράτι και αλλού.  Σύμφωνα με τις αναφορές χωρίς ρεύμα έμεινε ο Βύρωνας, προβλήματα καταγράφονται και στα Γλυκά Νερά, την Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια. Στο Χαλάνδρι η διακοπή κράτησε περίπου ένα τέταρτο, ενώ πάνω από μία ώρα χωρίς ρεύμα είναι η Πεύκη.  Χωρίς ρεύμα είναι επίσης η Αρτέμιδα, ενώ διακοπή έχει σημειωθεί και από Καλλιθέα έως Αργυρούπολη. Χωρίς ρεύμα και ο Χολαργός και η Μεταμόρφωση, αλλά και τμήματα του Αμαρουσίου και της Νέας Σμύρνης.