Στη σύλληψη μιας 16χρονης μαθήτριας προχώρησαν οι αρχές στην Αίγινα, μετά από σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., η ανήλικη, αμέσως μετά το πέρας των μαθημάτων, προσέγγισε συμμαθητές της σε στάση λεωφορείου και τους απείλησε κρατώντας έναν σουγιά.
Το συμβάν έγινε γρήγορα αντιληπτό και ενημερώθηκε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος παρενέβη άμεσα. Η 16χρονη του παρέδωσε το όπλο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τη μητέρα της ανήλικης, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Το περιστατικό έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς οι έρευνες για τα αίτια της συμπεριφοράς της μαθήτριας βρίσκονται σε εξέλιξη.