Ακόμη 200 εκατ. εμβόλια παραδίδει φέτος η Pfizer στην ΕΕ

Ακόμη 200 εκατ. εμβόλια παραδίδει φέτος η Pfizer στην ΕΕ
Ενημερώθηκε: 17/02/21 - 12:43

Νέα συμφωνία για πρόσθετες 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν σήμερα οι Pfizer και BioNTech.

Οι νέες ποσότητες θα είναι επιπλέον της υπάρχουσας συμφωνίας για 300 εκατ. δόσεις.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί και το δικαίωμα παραγγελίας επιπλέον 100 εκατ. δόσεων, κάτι που θα φθάσει τον αριθμό των εμβολίων στα 600 εκατομμύρια συνολικά στην ΕΕ, μόνο από τις Pfizer και BioNTech.

Όπως ανακοίνωσαν σε κοινή τους δήλωση οι δύο εταιρίες, από τις πρόσθετες 200 εκατ. δόσεις, που προβλέπονται για το 2021, περίπου 75 εκατ. θα παραδοθούν εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους.

«Αναγνωρίζουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό για να μπορέσουμε να νικήσουμε τον ιό και να ελέγξουμε την παγκόσμια πανδημία», δήλωσε ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

«Εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να στηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη της εκστρατείας εμβολιασμού στην Ευρώπη και παγκοσμίως διευρύνοντας τις δυνατότητες παραγωγής», πρόσθεσε.

«Με τη νέα αυτή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένουμε πλέον να παραδώσουμε αρκετές δόσεις για να εμβολιαστούν τουλάχιστον 250 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πριν το τέλος του έτους», τόνισε ο κ. Μπουρλά.

«Έχουμε κάνει πρόσθετες κινήσεις ώστε να επεκτείνουμε την παραγωγική μας δυνατότητα στα 2 δισεκατομμύρια δόσεις στο 2021», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής και συνιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν. «Θα αρχίσουμε αυτόν τον μήνα την παραγωγή στη μονάδα μας στο Μάρμπουργκ, ενώ έχουμε ενισχύσει το δίκτυο παραγωγής μας με πρόσθετους συνεργάτες», πρόσθεσε ο κ. Σαχίν.

«Θα συνεχίσουμε να εκτιμούμε μαζί με τις κυβερνήσεις, τις αρχές και τους συνεργάτες μας σε όλα τα επίπεδα πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε και σε ακόμη μεγαλύτερη μελλοντική ζήτηση για τα εμβόλιά μας», υποσχέθηκε ο επικεφαλής της BioNTech.