Αλ. Μπουρλά: Επιστροφή στην κανονική ζωή ως την άνοιξη

 
Αλ. Μπουρλά: Επιστροφή στην κανονική ζωή ως την άνοιξη

Ενημερώθηκε: 17/01/22 - 12:47

Αισιόδοξος για την εξέλιξη της κρίσης του κορωνοϊού, ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, διαβεβαιώνει ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα.

Σε λίγο καιρό θα έχουμε ξανά την κανονική μας ζωή, προβλέπει σε συνεντεύξεις του ο Άλμπερτ Μπουρλά ανακοινώνοντας παράλληλα μεγάλη επένδυση στη Γαλλία για την παραγωγή του νέου χαπιού της φαρμακοβιομηχανίας κατά του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής εταιρίας εκτίμησε ότι «αυτό το κύμα θα είναι το τελευταίο με τόσους πολλούς περιορισμούς» στην κυκλοφορία των ανθρώπων και των κοινωνιών.

Ερωτηθείς από την γαλλική εφημερίδα Le Figaro εάν η παραλλαγή Όμικρον θα οδηγήσει στο τέλος της πανδημίας, ο κ. Μπουρλά παραδέχθηκε ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς εάν γίνει κάτι τέτοιο καθώς ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και να μεταλλάσσεται.

Πρόσθεσε όμως ότι «σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή» έως την άνοιξη εξαιτίας των τεστ, των εμβολίων, νέων θεραπειών όπως είναι το χάπι Paxlovid της Pfizer, το οποίο εάν χορηγηθεί άμεσα μετά την μόλυνση μπορεί να αποτρέψει την σοβαρή νόσηση.

Παράλληλα ο κ. Μπουρλά ανακοίνωσε επένδυση ύψους 520 εκατ. ευρώ στη Γαλλία στα επόμενα πέντε έτη, ενισχύοντας την παραγωγική δυνατότητα της φαρμακοβιομηχανίας για το Paxlovid, σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία Novasep.