Αλεξανδρούπολη: Εφοριακός έφαγε ξύλο από «νταή» επιχειρηματία και βρέθηκε κρατούμενος...

Αλεξανδρούπολη: Εφοριακός έφαγε ξύλο από «νταή» επιχειρηματία και βρέθηκε κρατούμενος...
Ενημερώθηκε: 01/05/19 - 23:20

Πρωτοφανές περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη! Ο εφοριακός όχι μόνο έφαγε ξύλο απ' τον «νταή» ιδιοκτήτης καφετέριας που δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά βρέθηκε... κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα.

Έλεγκτές της ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου για την έκδοση αποδείξεων, μπήκαν σε καφετερία της Αλεξανδρούπολης, όπου διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση όχι μόνο δεν εξέδιδε αποδείξεις, απλά ανέγραφε σε χαρτί τον τελικό λογαριασμό. Αλλά δεν έκοβε ούτε τα δελτία παραγγελίας. 

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα, κατά τη βεβαίωση των παραβάσεων και ενώ οι ελεγκτές ενημέρωσαν τον επιχειρηματία ότι θα επιβληθεί στην επιχείρησή του 48ωρο «λουκέτο», όπως προβλέπει η νομοθεσία, εκείνος επιτέθηκε και χτύπησε με γροθιές τον έναν εφοριακό υπάλληλο.

Ο διοικητής διέταξε την κράτηση... του εφοριακού

 

Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Επιστρέφοντας από το νοσοκομείο, όπου πήγε για τις πρώτες βοήθειες, ο εφοριακός άκουσε τον ιδιοκτήτη του καφέ να τον απειλεί με μήνυση και τους αστυνομικούς να του γνωστοποιούν ότι κρατείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Ως γνωστόν, με πρόσφατες διατάξεις δεν προβλέπεται αυτόφωρη διαδικασία για όσους επιτελούν το έργο τους εν ώρα υπηρεσίας. Χρειάστηκε η παρέμβαση του τοπικού εισαγγελέα, που κατέστησε σαφές ότι ο εφοριακός κακώς κρατείται.

Ο επιχειρηματίας κρατείται με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και εκτός από το προβλεπόμενο πρόστιμο των 2.500 ευρώ, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με «λουκέτο» ενός μηνός, όπως ισχύει στις περιπτώσεις παρεμπόδισης ελέγχου με απειλές ή άσκηση βίας κατά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.