Αλκ. Βατόπουλος: Ρεβεγιόν σε αυστηρά στενό κύκλο - Αναμένονται ανακοινώσεις

 
Αλκ. Βατόπουλος: Ρεβεγιόν σε αυστηρά στενό κύκλο - Αναμένονται ανακοινώσεις

Ενημερώθηκε: 18/12/20 - 10:20

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε σήμερα ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα στη δυτική Αττική, με πολύ μεγάλη συνέπεια για να μην υπάρξει διασπορά. Όσον αφορά το ρεβεγιόν αυτό θα πρέπει α είναι σε στενό οικογενειακό κύκλο. Θα «διευκρινιστούν κάποια πράγματα» από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, είπε το μέλος συμπλήρωσε ο . Βατόπουλος.

Για τα έκτακτα μέτρα αυστηρότερου lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα (και με τις Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Σιάτιστα να δείχνουν οι επόμενες όπου θα εφαρμοστούν), ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 σημείωσε ότι «όταν βλέπεις κάτι να ανεβαίνει πάρα πολύ, πρέπει να το προλάβεις. Μπορείς να ελπίζεις μία-δύο ημέρες, αλλά όταν βλέπεις ότι δεν συγκρατείται πρέπει να λάβεις μέτρα και να μην είναι οριζόντια». Γι' αυτό, τόνισε, «πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα στην Αττική, γιατί δεν υπάρχουν "σύνορα", δεν μπορείς να "μπλοκάρεις" έναν αυτοκινητόδρομο και να μην υπάρχει επικοινωνία. Πρέπει ο κόσμος να προσέξει πάρα πολύ, να μην μεταδοθεί η νόσος στην υπόλοιπη Αττική».

Το ίδιο ισχύει και στο οικογενειακό τραπέζι στις γιορτές, σημείωσε ο κ. Βατόπουλος, «δεν πρέπει να αφήσουμε τον κορωνοϊό να μεταδοθεί. Δεν θα είναι ακριβώς "ρεβεγιόν" αλλά δεν έγινε και τίποτε, μία χρονιά δεν θα διασκεδάσουμε πάρα πολύ, δεν είναι αυτό το πρόβλημα».

«Υποθέτω ναι, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για να διευκρινιστούν κάποια πράγματα» από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, είπε εξάλλου απαντώντας σε ερώτηση εάν θα υπάρξει αυστηροποίηση των όσων προβλέπονται για την περίοδο των εορτών. Αλλά η «κεντρική ιδέα» παραμένει το να μην μαζευτεί πολύς κόσμος, κυρίως άνθρωποι που δεν κάνουν παρέα, δεν βλέπονται συχνά. «Ας κάνουμε ρεβεγιόν με ανθρώπους που βλέπουμε καθημερινά, αυτή είναι η φιλοσοφία», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι ο εμβολιασμός που θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα «δεν θα επηρεάσει τα μέτρα στο άμεσο μέλλον, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Δεν είναι "σήμερα έκανα εμβόλιο, αύριο πρωί πάω στα μπαράκια". Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, πρέπει να χτιστεί ανοσία σε όλο τον πληθυσμό ή σε μεγάλο μέρος του».