Αναβολή της δίκης για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Αναβολή της δίκης για τις πλημμύρες στη Μάνδρα
Ενημερώθηκε: 08/09/20 - 11:49

Κώλυμα προέκυψε στη δική για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας. Το δικαστήριο ανέβαλε τις συνεδριάσεις του για τον ερχόμενο μήνα.

Η πλημμύρα του 2017 στη Μάνδρα, κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους. Η δική για την φυσική αυτή κατοστροφή, άρχισε με προβλήματα πριν από 8 μήνες, με 21 κατηγορούμενους στο εδώλιο. Ενώ βρισκόταν στο στάδιο της εξέτασης του 3ου μάρτυρα, αποφασίστηκε η αναβολή της για τις 19 Οκτωβρίου. Αφορμή, η εγκυμοσύνη μιας εκ των συνέδρων, η οποία δεν μπορούσε να συνεχίσει τα καθήκοντά της. Η δίκη δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς δεν βρέθηκε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

Η 19η Οκτωβρίου ήταν η συντομότερη δικάσιμος που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος, ενώ εκτιμάται ότι στην νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος μιας και η διαδικασίας προβλέπεται πολύμηνη.

Να αναφερθεί ότι, ένας άλλο λόγος καθυστέρησής της υπήρξε η πανδημάι του κορονοϊού. Η δίκη ξεκίνησε ξανά το καλοκαίρι.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων, σε βαθμό πλημμελήματος, κάθονται μεταξύ άλλων και η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ