Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το διδακτικό έτος 2022-2023-Πότε λήγει η προθεσμία

 
(EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ενημερώθηκε: 16/08/22 - 12:09

Ξεκινούν από σήμερα οι διαδικασίες για την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών με τους ενδιαφερόμενους να έχουν προθεσμία έως και την Τρίτη 23 Αυγούστου για να δηλώσουν περιοχές προτίμησης για την πρόσληψή τους πλήρους ή μειωμένου ωραρίου και ως ωρομίσθιοι.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την πρόσληψή τους από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας καθώς και με μήνυμα στο κινητό τους.

Φέτος, το εκπαιδευτικό δυναμικό θα ενισχυθεί με επιπλέον 8.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Εκπαίδευση. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει συνολικά πάνω από 25.000 μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Η όλη διαδικασία για τις προσλήψεις διεξάγεται εντός του μήνα Αυγούστου, προκειμένου να έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές στις θέσεις τ ους στις αρχές Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Φέτος, στη Γενική Εκπαίδευση διορίστηκαν 7.063 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 4.911 σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και οι 1.995 σε Γυμνάσια και Λύκεια. Οι 157 εξ αυτών διορίστηκαν σε μουσικά σχολεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ