Ανασχηματισμός από ώρα σε ώρα: Ο θ. Σκυλακάκης κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού

Ανασχηματισμός απο ώρα σε ώρα: Ο θ. Σκυλακάκης κεντρικό πρόσωπο του ανασχηματισμού
Ενημερώθηκε: 03/08/20 - 21:04

Ενισχύει το προφίλ της η κυβέρνηση και τις επόμενες ώρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχωράει στην αλλαγή προσώπων για βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε τομείς που θα παίξουν ουσιαστικό ρόλο τη νέα περίοδο.

Λαμβάνοντας υπόψιν και με γνώμονα την παρουσία του κορονοϊού που θα επηρέαζε καταλυτικά την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει το σχήμα της κυβερνησής του.

Με τις νέες αλλαγές, ενόψει ΔΕΘ, θέλει να παρουσιάσει το νέο πρόσωπο που θα περνάει  στην κοινωνία το μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι παρούσα στις εξελίξεις, τις ελέγχει, τις καθορίζει και μπορεί με εφαλτήριο το πακέτο των 32 δις ευρώ να προχωρήσει στην οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βέβαιη θεωρείται  η αναβάθμιση του Θεόδωρου Σκυλακάκη από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό, με πιθανότερο διάδοχό του τον γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής Θάνο Πετραλιά, ενώ ακούγεται έντονα και η αναβάθμιση σε αναπληρωτή υπουργό του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Ant1 είπε ότι: «Δε γίνεται ανασχηματισμός» αλλά πρόσθεσε ότι: «Έχει πει ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις. Επομένως όποιες διορθωτικές κινήσεις κάνει τις επόμενες ημέρες δε συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή τις διακοπές της στη Νάξο, για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ