Αναβολή στην απόφαση για έκδοση ή μη του Λ. Μπόμπολα

Αναβολή στην απόφαση για έκδοση ή μη του Λ. Μπόμπολα
Ενημερώθηκε: 20/05/16 - 14:19

Συνεδρίασε σήμερα (Παρασκευή 20/05) το Συμβούλιο Εφετών αναφορικά με το αίτημα των κυπριακών αρχών που ζητούν την έκδοση του επιχερηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, προκειμένουν να λογοδοτήσει για υπόθεση που αφορά μίζες, που σύμφωνα με την έρευνα της κυπριακής Δικαιοςύνης φέρονται να δόθηκαν για τη λειτουργία ΧΥΤΑ.

Η απόφαση μετατίθεται σε επόμενη συνεδρίαση, καθώς το συμβούλιο διέκοψε για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου, προκειμένου ο Εισαγγελέας να προτείνει επί του αιτήματος έκδοσης της Κύπρου.

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας απευθυνόμενος στο Συμβούλιο ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα.

"Ειμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στη Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους", τόνισε.

Οι συνήγοροι του επιχειρηματία υποστήριξαν ότι όλες οι αποδιδόμενες πράξεις -εκτός από μία- φέρονται να έχουν τελεστεί στην Ελλάδα.

"Θα πρέπει ο κ.Μπόμπολας να δικαστεί στην Αθήνα, όπου εκεί θα αποδείξουμε την ουσιαστική αθωότητά του", τόνισε ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Το αίτημα έκδοσης των κυπριακών αρχών είναι το δεύτερο που εξετάζεται από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Πριν από το Πάσχα είχε εξετάσει το πρώτο ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η Κύπρος σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα και είχε ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να εκδοθεί δεύτερο ένταλμα σε βάρος του επιχειρηματία.

"Το πρώτο ένταλμα σύλληψης το είχα χαρακτηρίσει κουρελόχαρτο. Ουσιαστικά οι Κύπριοι με την απόφαση τους να το ακυρώσουν, επικύρωσαν οτι ήταν κουρελόχαρτο και εξέδωσαν ένα καινούργιο. Ωστόσο ο πυρήνας των αδικημάτων παραμένει ο ίδιος", τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στο γεγονός της έκδοσης νέου εντάλματος αναφέρθηκε και ο έτερος συνήγορος Ηλίας Αναγνωστόπουλος, επισημαίνοντας: " Η δικαστική συνεργασία πρέπει να χαρακτηρίζεται απο αμοιβαίο σεβασμό, δεν μπορώ να δεκτό πως η Κυπριακή δημοκρατία αγνόησε την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και εξέδωσε νέο ένταλμα".