Ανδρέας Παχατουρίδης: Στα δικαστήρια για ελλιπές πόθεν έσχες

 
Στο εδώλιο παραπέμπεται ο Ανδρέας Παχατουρίδης για ελλιπές πόθεν έσχες – Τι λέει ο ίδιος

Ενημερώθηκε: 19/09/18 - 20:55

Στο εδώλιο για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες (σε βαθμό κακουργήματος), παραπέμπεται ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι περιουσιακές δηλώσεις του δημάρχου, κατά τα έτη 2007 – 2015, έχουν κριθεί – ύστερα από έλεγχο επ’ αφορμή δύο έγγραφων καταγγελιών της Eurobank – ελλιπείς, καθώς δεν εμπεριέχουν σημαντικά στοιχεία τόσο του ίδιου, όσο και της συζύγου του.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης πάντως, αρνείται οποιανδήποτε δόλο στις πράξεις του, ενώ υποστηρίζει πως οι ελλείψεις στις δηλώσεις του οφείλονται αποκλειστικά σε λάθος της λογιστικής εταιρίας που είχε αναλάβει τη σύνταξη των επίμαχων πόθεν έσχες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παχατουρίδης ενώ ήταν πλέον σε εξέλιξη ο έλεγχος από την Γ΄ Μονάδα Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είχε καταθέσει συμπληρωματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, μία τον Μάϊο του 2009 για το έτος 2007 και πέντε τον Οκτώβριο του 2014 για το διάστημα 2010 -2014, πλην όμως η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έκρινε ότι οι συμπληρωματικές αυτές δηλώσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα και δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν τις «ελλείψεις» των προηγούμενων.