Απεργία 30 Μάιου: Έτσι θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία 30 Μάιου: Έτσι θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ενημερώθηκε: 27/05/18 - 08:45

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 30 Μάιου απεργίες και στάσεις εργασίας, αφού συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 09:00 το πρωί έως της 21:00 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές του ΟΑΣΑ καθώς και τα δρομολόγια express του αεροδρομίου.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και την Πέμπτη 31 Μαΐου.  

Κανένα δρομολόγια δεν θα γίνει το προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ δεν θα γίνονται τα δρομολόγια του Μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία.

Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη 30 Μαΐου, στις 11:00.

Επίσης δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 30 Μαΐου αφού η ΠΝΟ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ.  

Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.