«Απόφαση - σκάνδαλο» η μη έκδοση των «8» για τη «Σαμπάχ»

«Απόφαση - σκάνδαλο» η μη έκδοση των «8» για τη «Σαμπάχ»
Ενημερώθηκε: 25/04/17 - 16:02

Άμεση ήταν η αντίδραση των τουρκικών Μέσων ενημέρωσης στην απόφαση για τους «8», την οποία χαρακτήρισε απόφαση – σκάνδαλο, επειδή η ελληνική δικαιοσύνη απέρριψε πάλι το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους.

Υπενθυμίζουμε πως λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό το «Όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση των τριών πρώτων από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών το νέο αίτημα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των πρώτων τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, οι οποίοι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα, τον περασμένο Ιούλιο, εισήλθαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο.

Το Συμβούλιο Εφετών, με αρνητική εισαγγελική εισήγηση, αποφάσισε ότι δεν θα εκδοθούν οι τρεις στρατιωτικοί, διατάσσοντας να αφεθούν ελεύθεροι, εφόσον δεν κρατούνται για άλλο λόγο.

Η Τουρκία εκζητά τους οκτώ στρατιωτικούς προκειμένου να δικαστούν για έξι αδικήματα του τουρκικού Ποινικού Κώδικα, ενώ με το νεότερο αίτημα έκδοσης που απέστειλαν, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που αρνήθηκε την έκδοσή τους, εκζητά τους οκτώ για δύο πρόσθετα, δευτερεύοντα, αδικήματα, που αφορούν πρόκληση ζημιάς κ.λπ.

Για τους υπόλοιπους πέντε στρατιωτικούς, που είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες των τριών και των δύο ατόμων, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας στο Συμβούλιο Εφετών.

Οι στρατιωτικοί παραμένουν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμούν ακόμη οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Συμβούλιο Εφετών οι Τούρκοι αξιωματικοί - Νέο αίτημα για την έκδοσή τους από την Τουρκία

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτείνει να μην εκδοθούν 4 Τούρκοι αξιωματικοί

Δεν θα εκδοθούν οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί