Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης

 
Βγαίνει από τη φυλακή ο Πέτρος Φιλλιππίδης

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 01/07/22 - 18:40

Ομόφωνα έγινε δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Το δικαστήριο του επέβαλε περιοριστικούς όρους οι οποίοι είναι η απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές τον μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα.  

Η εισήγηση της εισαγγελέως

Νωρίτερα η εισαγγελική λειτουργός εξέφρασε την άποψη ότι ο ηθοποιός που δικάζεται για πράξη τετελεσμένου βιασμού και δυο απόπειρες βιασμού πλέον δεν είναι επικίνδυνος για να διαπράξει τα ίδια αδικήματα, καθώς είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδές του είναι υποψιασμένες.

Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. 

Τι είπε ο γιατρός που τον παρακολουθεί

Πριν την απόφαση του δικαστηρίου στο βήμα ανέβηκε ο γιατρός που τον παρακολουθεί.

 «Η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρυμμένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππίδη δεν αιματώθηκε», είπε.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι λίγες ώρες πριν ο Πέτρος Φιλιππίδης υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύτηκε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ