Αποσύρσεις, μαγειρέματα και καταγγελίες στο χώρο της ακροδεξιάς

 
Ακροδεξιά

Ενημερώθηκε: 01/06/23 - 09:02

Αποσύρσεις και μαγειρέματα στο χώρο της ακροδεξιάς ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Το κόμμα «ΕΑΝ», του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, δεν θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι «ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση».

Επίσης δε θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές η «Εθνική Δημιουργία», των Τζήμερου - Κρανιδιώτη. Ο πρώτος παραιτήθηκε από την προεδρία του «Δημιουργία Ξανά». Από την άλλη, ο Φ. Κρανιδιώτης, επικεφαλής της «Νέας Δεξιάς», με ανάρτησή του δήλωσε τη στήριξή του στη Νέα Δημοκρατία, επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις του μέχρι πρότινος συνοδοιπόρου του.

Κάλεσμα στον τελευταίο απευθύνει ο Μπογδάνος για συμμετοχή στο σχήμα που έχει φτιάξει με τον επιχειρηματία Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, των οποίων ο εκλογικός τους συνδυασμός είχε κοπεί από τον Αρειο Πάγο αλλά αναμένεται να κάνουν νέα προσπάθεια, με όνομα και σύμβολα διαφορετικά. Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο θα πρόκειται για «συνασπισμό πατριωτικών κομμάτων» με το όνομα «Πατριωτικός Συνασπισμός» και επί τούτου έχουν γίνει συναντήσεις με διάφορους ακροδεξιούς.

Υποψήφιος με την Ελληνική Λύση θα είναι ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό και την ένταξη περίπου 250 υποψηφίων μαζί με τον ίδιο.

Εκτός από τον Νικολόπουλο, με τον Κυριάκο Βελόπουλο συμπαρατάσσεται και ο Νίκος Καραχάλιος, που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχε ανεβάσει τους τόνους της κριτικής του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κόμμα του Κυρ. Βελόπουλου δέχεται ισχυρή πίεση από τη ΝΙΚΗ στη Βόρεια Ελλάδα γι' αυτό και η ενίσχυσή της με συνεργασίες κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να συγκρατήσει τις δυνάμεις της.

Πανέτοιμη για το δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών δηλώνει η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Τέλος, όσον αφορά τη “Νίκη”, η οποία κινείται αντίθετα από το ρεύμα της επίσημης Εκκλησίας, χτες ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος κατήγγειλε πως μοναχοί του Αγίου Όρους καθοδηγούν πιστούς για να ψηφίσουν το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού.

Όπως εξήγησε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, το κόμμα Νίκη ήρθε πιο κοντά με μια ομάδα μοναχών, από τον κοινό αντιεμβολιαστικό αγώνα που έδωσαν την πρώτη διετία του κορωνοϊού και τις θέσεις υπέρ της Ρωσίας, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. «Είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι συντάχτηκαν σε αυτήν την πλευρά ώστε να πολεμήσουν το κακό που γίνεται εναντίον της πανδημίας, των εμβολίων, της κακής Δύσης και της καλής Ρωσίας».

Τα υπερσυντηρητικά κομμάτια της Εκκλησίας που στηρίζουν τη ΝΙΚΗ φέρεται να σχετίζονται και με ρωσικά συμφέροντα. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Ρωσίας και της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν είναι και οι καλύτερες λόγω του ουκρανικού ζητήματος. Υποψήφιοι του κόμματος “Νίκη” έχουν, εξάλλου, εκφράσει ανοιχτά φιλορωσικές θέσεις, με αναρτήσεις τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ