Άσκηση ετοιμότητας σήμερα για την δοκιμή του αριθμού έκτακτης ανάγκης «112»

Στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί  άσκηση ετοιμότητας και παράλληλη πιλοτική δοκιμή του αριθμού «έκτακτης ανάγκης» 112.
Ενημερώθηκε: 12/07/19 - 04:04

Αριθμός 112: Με άμεση παρέμβαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή, γενική άσκηση ετοιμότητας στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής με την παρουσία του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παράλληλη πιλοτική δοκιμή του αριθμού «έκτακτης ανάγκης» 112.

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112 μέχρι σήμερα δε λειτουργεί για να αντιμετωπίσει κλήσεις πολιτών σε επείγουσες  περιπτώσεις, όπως η θεομηνία στην Χαλκιδική που κόστισε την ζωή σε επτά πολίτες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική ανέφερε μεταξύ άλλων πως ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, στην Ελλάδα δεν ισχύει αυτό και άμεση προτεραιότητα είναι η λειτουργία του αριθμού, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πρόσθεσε ότι "την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή".

Το βράδυ της Πέμπτης, στο δελτίο της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι την Παρασκευή στις 10:30 το πρωί, θα γίνει η πρώτη μεγάλη δοκιμή του πανευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, «έτσι ώστε κάτι που είναι αυτονόητο, χρήσιμο και μπορεί να σώσει ζωές σε λίγο χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα».

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί εθυμοτυπικά του υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.