Αύριο παραιτείται ο Παπαχρηστόπουλος - Τι θα γίνει με την ΚΟ των ΑΝΕΛ;

 
Αύριο παραιτείται ο Παπαχρηστόπουλος - Τι θα γίνει με την ΚΟ των ΑΝΕΛ;

Ενημερώθηκε: 31/01/19 - 09:51

Αύριο Παρασκευή θα παραδώσει την βουλευτική του έδρα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Είχα έτοιμη την παραίτηση μου, αλλά δεν την έδωσα νωρίτερα για να μη διαλυθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε το προηγούμενο διάστημα «δέθηκε» με την κυβέρνηση.

ΑΝΕΛ

Ο κ. Παπαχριστόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως αφού υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα παραδώσει την έδρα του. Έδωσε ωστόσο λίγες ημέρες διορία στον Πάνο Καμμένο προκειμένου να αναζητήσει λύση που θα κρατήσει «ζωντανή» την Κοινοβουλευτική Ομάδα των .

Η παραίτηση Παπαχριστόπουλου θέτει σε κίνδυνο την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ αριθμεί έξι βουλευτές μεταξύ των οποίων, ο Αριστείδης Φωκάς, που είχε εκλεγεί αρχικά με την Ένωση Κεντρώων.

Μόλις παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, πρώτος επιλαχών είναι ο Τέρενς Κουίκ που βρίσκεται εδώ και καιρό σε πλήρη διάσταση με τον Πάνο Καμμένο, οπότε πιθανότατα θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Ο κανονισμός της Βουλής όμως επιδέχεται διπλή ερμηνεία, μία εξ αυτών προβλέπει ότι μία κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να αριθμεί μόνο πέντε βουλευτές, εάν εκλέχθηκαν και οι πέντε με το ίδιο κόμμα και άρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ κινδυνεύει να διαλυθεί.