Αυτός είναι ο Τούρκος που πέρασε μεθυσμένος τα σύνορα στις Καστανιές

Καταδικάστηκε ο Τούρκος που πέρασε παράνομα τα σύνορα: "Θέλω να πάω στα παιδιά μου", υποστήριξε (ΦΩΤΟ)
Ενημερώθηκε: 20/03/18 - 16:39

Καταδικάστηκε ο Τούρκος που πέρασε παράνομα τα σύνορα Τουρκίας - Ελλάδας στις Καστανιές του Έβρου και συνελήφθη.

Όπως υποστήριξε, ο κατηγορούμενος που έχει κουρδική καταγωγή, ήταν μεθυσμένος κατά την διάρκεια της σύλληψής του και αυτό το έκανε επειδή θέλει να πάει στα παιδιά του που ζουν στην Σουηδία.Μόνο που τελικά δεν μπόρεσε να πείσει τις αρμόδιες Αρχές οι οποίες και τον καταδίκασαν.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr , το δικαστήριο του επέβαλε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Ο κατηγορούμενος, με τόπο μόνιμης κατοικίας τα Άδανα, κατείχε κανονικό διαβατήριο, αλλά δεν διέθετε βίζα.

"

Το χρονικό

 

Τα ξημερώματα Τρίτης (20/03) ,οι ελληνικές Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό, όταν ο Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως ο πολίτης δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες. 

Πληροφορίες για σύλληψη Τούρκου πολίτη στις Καστανιές Έβρου

 

Ο πολίτης δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά παραδόθηκε στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο των Καστανεών, αφού προηγουμένως πιθανότατα αισθάνθηκε ότι είναι ασφαλής, καθώς κοντοστάθηκε αρκετά λεπτά πριν παραδοθεί. Άμεσα η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί. Ο Τούρκος πολίτης, αφού συνελήφθη από τους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε άμεσα από το τελωνείο.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επάγγελμα είναι ψυκτικός, ενώ η ηλικία του δεν έχει γίνει γνωστή.