Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών

 
Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Ενημερώθηκε: 22/01/22 - 14:14

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση της Θεσσαλονίκη με τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές, να συνεχίζουν τις έρευνες.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες μέρες α και τα πρώτα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια της Ε’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μέρος των τοξικολογικών εξετάσεων που δεν εστάλη στην Ελβετία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αναλύσεις έγιναν στο τοξικολογικό κέντρο του ΑΠΘ. Εκκρεμούν τα αποτελέσματα μίας ακόμη εξέτασης η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης Γεωργίας. Αυτή η εξέταση αναμένεται να βγει από το αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέρνη της Εβελτίας. Τα αποτελέσματα αναμένονται τις πρώτες μέρες του ερχόμενου Φλεβάρη.

Ο πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, εξήγησε τη διαδικασία των τοξικολογικών εξετάσεων. Από τη στιγμή που λαμβάνεται το δείγμα, αυτό αποστέλλεται στο εργαστήριο για επεξεργασία δείγματος, ο τοξικολόγος διενεργεί περαιτέρω εξετάσεις και μετά συντάσσει έκθεση, την οποία στέλνει στον ιατροδικαστή για να την συμπεριλάβει στην εκτίμησή του.

«Δυστυχώς, η διαδικασία θέλει αρκετές ημέρες. Περίπου υπολογίστε ένα μήνα κατά μέσο όρο για τις τοξικολογικές εξετάσεις», ανέφερε μιλώντας στο Mega. «Όσο πληρέστερα είναι τα στοιχεία που συλλέγει ο ιατροδικαστής, τόσο πιο δεμένη είναι η έκθεση. Το δείγμα ούρων είναι ικανό να δώσει αποτελέσματα και να δείξει εάν της έδωσαν κάποια ναρκωτική ουσία. Ότι ουσία λαμβάνουμε περνά στη γενική κυκλοφορία του αίματος, όλες οι ουσίες μεταβολίζονται και καταλήγουν τα ούρα μας» είπε.

Ο κ. Λέων παράλληλα ξεκαθάρισε πως ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά ουσιών, οι οποίες μόλις εισέλθουν στο σώμα δεν έχουν αναστρέψιμη πορεία. «Το θύμα υπομένει τις δράσεις του φαρμάκου, που είναι να το υπνώσει, να χαλαρώσουν όλοι οι μύες του, να δημιουργηθεί ερωτική διέγερση κι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι η απώλεια μνήμης, την οποία εκμεταλλεύονται οι δράστες» τόνισε.