Βολές ΥΠΕΞ κατά του αλβανικού νομοσχεδίου για τις μειονότητες

Βολές ΥΠΕΞ κατά του αλβανικού νομοσχεδίου για τις μειονότητες
Ενημερώθηκε: 15/10/17 - 14:30

Το ελληνικό ΥΠΕΞ κατακεραυνώνει την ψήφιση νομοσχεδίου για τις μειονότητες από την αλβανική Βουλή καθώς δεν προσφέρει καμία νομοθετική ρύθμιση υπέρ αυτών των μειονοτήτων, ενώ περιορίζει την αυτενέργεια των εθνικών μειονοτήτων εφόσον όλες οι αρμοδιότητες συγκεντρώνονται στα χέρια του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης!

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ψήφιση από την αλβανική Βουλή νομοσχεδίου που αφορά τις μειονότητες στη γειτονική χώρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντί να διασφαλίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων στη χώρα βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων, το νομοσχέδιο που υπερψήφισε η αλβανική Βουλή για την προστασία των μειονοτήτων διαιωνίζει τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Χότζα. Είναι ένα βήμα μπροστά για υπαρκτές και ανύπαρκτες μειονότητες και ένα βήμα πίσω για την κυριότερη και υπαρκτή μειονότητα της Αλβανίας», τονίζει ο κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανία έστειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διεξάγονται για τον Ιωάννη Καποδίστρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Αλβανία για την παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας