Δίκη Siemens: Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή 11 και την απαλλαγή πέντε κατηγορουμένων

Δίκη Siemens: Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή 11 και την απαλλαγή πέντε κατηγορουμένων
Ενημερώθηκε: 15/04/19 - 19:41

Δίκη Siemens: Την ενοχή για τους έντεκα από τους 16 πρώτους κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens και την υπογραφή της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων για τους οποίους η Ελένη Σκεπαρνιά ζήτησε την ενοχή τους είναι μεγαλοστελέχη της γερμανικής και της ελληνικής εταιρείας.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων κατά περίσταση για τα  αδικήματα της δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου (νόμος 1608/50) και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 

Παράλληλα, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή για τέσσερις κατηγορούμενους, λόγω αμφιβολιών, και για έναν ελλείψει δόλου.

Κατά την πολύωρη αγόρευσή της, η εισαγγελέας περιέγραψε αναλυτικά τις διαδρομές των χρημάτων, επιχείρησε να καταδείξει ποιους τρόπους χρησιμοποιούσε η μητρική εταιρεία για να επιτύχει τους σκοπούς της, ενώ αναφέρθηκε και σε δικαστικές αποφάσεις αλλοδαπών δικαστηρίων. Στο συμπέρασμα που κατέληξε ήταν ότι οι μίζες επιβάρυναν το κόστος της σύμβασης κατά 69.000.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας θα συνεχίσει την αγόρευσή της αύριο, Τετάρτη, για τους υπόλοιπους περίπου 40 κατηγορούμενους.