Δημήτρης Κουφοντίνας: Άραγε έχουν ασχοληθεί ποτέ με την άδεια οποιουδήποτε άλλου;

Κουφοντίνας για τη βόλτα του στην Αθήνα: Επιμένουν συνέχεια στα ίδια και τα ίδια και υποκριτικά, γιατί ξέρουν τις απόψεις μου
Ενημερώθηκε: 02/02/19 - 21:31

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αναφέρθηκε στις στις άδειες που κατά καιρούς έχει πάρει, αλλά και στην πολυσυζητημένη βόλτα που έκανε στο κέντρο της Αθήνας που προκάλεσε αντιδράσεις. 

Παράλληλα δεν αρνείται ότι μαζί του ήταν στέλεχος του Ρουβίκωνα, ενώ χαρακτηρίζει πολιτική υπόθεση τις άδειές του και τις αντιδράσεις που προκαλούνται από τις ΗΠΑ και την Τουρκία.

Αφήνει αιχμές γιατί «έχουν ασχοληθεί ποτέ με την άδεια οποιουδήποτε άλλου; Ή μήπως ο Σάββας, με αναπηρία 98%, έχει λιγότερα προβλήματα υγείας από τους Φλώρους της κάθε εποχής; Και τα λέει αυτά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που παραμένουν «φονιάδες των λαών», που αυτή τη στιγμή οργανώνουν τον αιματηρό εμφύλιο στη Βενεζουέλα. Τα λέει η κυβέρνηση της Τουρκίας που σφάζει αυτή τη στιγμή τους Κούρδους στη Συρία. Τα λέει η αντιπολίτευση που έφερε τα μνημόνια που οργάνωσαν τον πόλεμο κατά του κόσμου της εργασίας. Και τα λέει χρησιμοποιώντας έναν λόγο μεταμφυλιακής περιόδου, ομολογώντας έτσι ότι εκεί θέλει να οδηγήσει τη χώρα».

Για την τελευταία του βόλτα στο κέντρο της Αθήνας:

«Τα ακούω αυτά και σκέφτομαι όσα είδα στην τελευταία άδεια, όταν ύστερα από δεκαεπτά χρόνια περπάτησα λίγο στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί να μην είχα ζήσει τις εικόνες της πρώτης φρίκης των μνημονίων, όμως οι εικόνες που είδα έφεραν βαθιά τα σημάδια αυτού του «πολέμου». Έρημο το κέντρο, μουντά τα κτίρια, να δείχνουν ότι λείπει η διάθεση και η δυνατότητα να φρεσκαριστούν, να φτιάξουν. Άνθρωποι διαλυμένοι να κοιμούνται στα πεζοδρόμια – όνειδος για την κοινωνία αλλά και μιθριδατισμός, έχει σταλάξει σιγά σιγά το δηλητήριο, δεν εξεγείρεται η συνείδηση… Ήταν γιορτινές οι μέρες αλλά λειψή η χαρά, μισό το χαμόγελο, θολή η λάμψη στο βλέμμα. Και αναρωτιέμαι: Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι μπορούν να πείσουν όλους αυτούς τους ανθρώπους ότι το πρόβλημα τους είναι αν πήρε άδεια ο Κουφοντίνας;».

«Επιμένουν συνέχεια στα ίδια και τα ίδια. Και υποκριτικά, γιατί ξέρουν τις απόψεις μου», λέει αναφερόμενος στις κατηγορίες πως δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη για τα εγκλήματα που διέπραξε και για τα οποία καταδικάστηκε. «Ακόμη και στο δικαστήριο έχω μιλήσει σε ανθρώπινο επίπεδο για τον πόνο του αντιπάλου», λέει.