Δημοσκόπηση: Ανένδοτοι οι αντιεμβολιαστές – Τι θα μπορούσε να τους πείσει

 
Δημοσκόπηση: Ανένδοτοι οι αντιεμβολιαστές – Τι θα μπορούσε να τους πείσει

Ενημερώθηκε: 03/11/21 - 09:22

Σε πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse και στο ερώτημα εάν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό ή πότε σκοπεύουν να το κάνουν, η μεγάλη πλειοψηφία όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη.

Συγκεκριμένα, επτά στους εκατό δηλώνουν ευθέως «δεν έχω και δεν θα κάνω», ενώ καταγράφεται και ένα ποσοστό 15% που αρνείται να απαντήσει. Παραλλήλως, από το προαναφερθέν 7% που δήλωσαν πως δεν προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, λίγο περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 56%) δηλώνουν πως τίποτα δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.

Όσο για τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορούσαν να πειστούν προκειμένου να εμβολιαστούν, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μόλις το 1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα πειθόταν από την επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, με ένα 14% να απαντά πως θα έλεγε «ναι» στο εμβόλιο αν είχε περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς/επιστήμονες. Υπάρχει, ωστόσο, και ένα 8%, που απάντησε πως θα το σκεφτόταν εάν το προτείνουν… άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται.

7 στους 10 έκαναν μια δόση

Πάντως, πάνω από επτά στους δέκα πολίτες απαντούν ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «έχετε κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό ή πότε θα την κάνετε», το 73% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση, το 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 7% απαντά ότι δεν έχει κάνει και δεν θα κάνει, ενώ το 5% απαντά ότι δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά θα το κάνει αργά ή γρήγορα.