Δολοφονία φαρμακοποιού: Κατέρρευσε η κόρη του θύματος - «Τέρας μας κατέστρεψες το σπίτι» φώναζε η οικογένεια στη δίκη

φαρμακοποιος
Ενημερώθηκε: 20/09/19 - 16:38

Δολοφονία φαρμακοποιού: Ο Βασίλης Φλώρος δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 από έναν φίλο του 52 ετών κατασκευαστή. Πρώτοι κατέθεσαν η χήρα, η κόρη αλλά και ο γιος του φαρμακοποιού στη δίκη του δράστη σήμερα. Το θύμα του είχε δανείσει 300.000 ευρώ τα οποία δεν μπόρεσε να του δώσει ποτέ πίσω....

Οι συγγενείς του φαρμακοποιού ξέσπασαν στη θέα του δράστη και φώναξαν: «Τέρας, δολοφόνε, ψεύτη, κατέστρεψες μια οικογένεια». Μόλις ο κατασκευαστής έλαβε το λόγο ζήτησε συγγνώμη.

Λυποθύμησε η κόρη του θύματος 2 φορές

Η κόρη του άτυχου φαρμακοποιού, η οποία ήταν η πρώτη που κλήθηκε να καταθέσει, μόλις αντίκρισε τον δολοφόνο του πατέρα της δεν άντεξε και λιποθύμησε δύο φορές.

«Κοιτάω κάτω το δρόμο και ήταν ο μπαμπάς έξω από το αυτοκίνητο γεμάτος με αίματα και δεν κουνιόταν». Ο κατηγορούμενος σχεδίασε το έγκλημα με στόχο να μην πληρώσει το χρέος των 300.000 ευρώ, ανέφερε μάρτυρας. «Θα σκότωνε εκείνη την ήμερα όποιον ήταν στο αυτοκίνητο», είπε η σύζυγος του θύματος.

Σύμφωνα με το Star, τόσο η ίδια, όσο και η μητέρα και ο γιος του θύματος κατέθεσαν ότι με τον δράστη είχαν φιλικές, οικογενειακές σχέσεις για 30 χρόνια. Έκαναν παρέα, είχαν φάει μαζί και είχαν άριστες σχέσεις. Κάποια στιγμή ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε στον Βασίλη Φλώρο ότι έχει οικονομικές δυσκολίες και χρειάζεται χρήματα.

Ο άτυχος φαρμακοποιός τον λυπήθηκε και του δάνεισε 300.000 ευρώ, όμως όταν μετά από αρκετό καιρό του τα ζήτησε πίσω, εκείνος του έλεγε ότι δεν μπορεί να τον πληρώσει ακόμα και ότι δεν πρόκειται τα χάσει τα χρήματά του.

Τα χρήματα, όμως δεν τα επέστρεψε ποτέ και τότε η οικογένεια του φαρμακοποιού κατέφυγε στη Δικαιοσύνη για να πάρει τα χρήματά της.

Από τα δικαστήρια στη δολοφονία

Το δικαστήριο δικαίωσε το θύμα και μάλιστα το σπίτι του δράστη βγήκε σε πλειστηριασμό για να αποπληρωθεί το χρέος του.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο γιος του φαρμακοποιού περιέγραψε πώς την προηγούμενη μέρα μιλούσε μαζί του και του ζητούσε να συνεννοηθεί με τη μητέρα του για να του στείλουν τάπερ με φαγητό στην Πάτρα, όπου σπούδαζε.

Το μοιραίο πρωινό, το θύμα ξεκινούσε να πάει στα ΚΤΕΛ του Κηφισού, από όπου θα έστελνε το δέμα στον γιο του. Ακούστηκαν πέντε πυροβολισμοί.

Η κόρη του φαρμακοποιού νόμισε ότι άκουσε δυναμιτάκια, όταν όμως βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους αντίκρισε το μακάβριο θέαμα και κατέρρευσε.

Μαζί με τη μητέρα της έτρεξαν στο αυτοκίνητο του θύματος. Όπως κατέθεσαν δεν πίστευαν αυτό που είχε συμβεί και νόμιζαν πως ζουν έναν εφιάλτη από τον οποίο θα ξυπνήσουν.

Ξέσπασε η κόρη του θύματος

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η κόρη του Βασίλη Φλώρου, περιέγραψε την πρώτη της συνάντηση με καθηγήτριά της στη φαρμακευτική σχολή, η οποία όπως αποδείχθηκε ήταν η ιατροδικαστής που είχε εξετάσεις τη σορό του πατέρα της.

«Πείτε μου αν πόνεσε, πείτε μου αν πρόλαβε να με σκεφτεί, πείτε μου ότι δεν υπέφερε», της είπε ταραγμένη και κατέρρευσε. Η δίκη συνεχίζεται.

Ο γιος του θύματος ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε από το Δικαστήριο. Τη μοιραία ημέρα, Σάββατο, ο πατέρας του έφυγε από το σπίτι για να πάει να του στείλει ένα δέμα καθώς σπούδαζε στην Πάτρα.

«Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, δεν είχε διαφωνήσει με κανέναν. Όταν συνέβη ό, τι συνέβη έπεσα από τα σύννεφα. Η μόνη διαφωνία που είχε ήταν με τον κατηγορούμενο, με τον οποίο βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη. Μετά τη δολοφονία, κατευθείαν το μυαλό μου πήγε εκεί. Θυμήθηκα πόσες φορές ο πατέρας μου είχε γυρίσει στεναχωρημένος από τα δικαστήρια. Ο κατηγορούμενος ζητούσε, συνεχώς αναβολές είχε σκοπό να τον κουράσει και ψυχολογικά και οικονομικά. Θυμάμαι έναν πατέρα που ερχόταν στο σπίτι και δεν μπορούσε να χωνέψει πως ένας άνθρωπος με τον οποίο είχε πιει, είχε κάνει παρέα και είχε σκοπό να του φάει χρήματα» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Ο γιος του θύματος ήταν ο πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε από το Δικαστήριο. Τη μοιραία ημέρα, Σάββατο, ο πατέρας του έφυγε από το σπίτι για να πάει να του στείλει ένα δέμα καθώς σπούδαζε στην Πάτρα.

«Ο πατέρας μου ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, δεν είχε διαφωνήσει με κανέναν. Όταν συνέβη ό, τι συνέβη έπεσα από τα σύννεφα. Η μόνη διαφωνία που είχε ήταν με τον κατηγορούμενο, με τον οποίο βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη. Μετά τη δολοφονία, κατευθείαν το μυαλό μου πήγε εκεί. Θυμήθηκα πόσες φορές ο πατέρας μου είχε γυρίσει στεναχωρημένος από τα δικαστήρια. Ο κατηγορούμενος ζητούσε, συνεχώς αναβολές είχε σκοπό να τον κουράσει και ψυχολογικά και οικονομικά. Θυμάμαι έναν πατέρα που ερχόταν στο σπίτι και δεν μπορούσε να χωνέψει πως ένας άνθρωπος με τον οποίο είχε πιει, είχε κάνει παρέα και είχε σκοπό να του φάει χρήματα» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Όπως επισήμανε ο μάρτυρας σκοπός του δράστη ήταν να σκοτώσει τον πατέρα του. Όπως εξήγησε ο κατηγορούμενος έφυγε περπατώντας αργά από το σημείο της δολοφονίας κάτι που επιβεβαίωσαν και όλοι οι γείτονες-αυτόπτες μάρτυρες που κατέθεσαν στο Δικαστήριο.

Παράλληλα, ο γιος του θύματος σημείωσε πως στη συνέχεια πήγε σε μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου στου Παπάγου, έχοντας ξεφορτωθεί τα ρούχα και το όπλο του.

Κατά τον μάρτυρα ο 52χρονος κατασκευαστής μετά το έγκλημα συνέχισε τη ζωή του κανονικά. «Μετά τη δολοφονία και 4 ήμερες πριν συλληφθεί εμφανίστηκε και σε δικαστήριο που είχαν με τον πατέρα μου για να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», είπε.

Συγκλόνισε στην κατάθεσή της η σύζυγος του θύματος

Με τρεμάμενη φωνή, η σύζυγος του θύματος, περιέγραψε καρέ-καρέ τι συνέβη το μοιραίο πρωινό. «Άκουσα τα μπαμ δεν κατάλαβα στην αρχή ότι ήταν πυροβολισμοί, βγήκαμε με την κόρη μου στο μπαλκόνι, βλέπω τον άνδρα μου έξω από το αυτοκίνητο μέσα στα αίματα», είπε η σύζυγος του θύματος. «Μέχρι να κατέβουμε κάτω νόμιζα ότι ήταν ένα φρικτό όνειρο αλλά δεν μπορούσα να ξυπνήσω», περιέγραψε η άτυχη γυναίκα ενώ αναφερόμενη στο δολοφόνο τόνισε πως έφτασε βάσει σχεδίου. «Θα σκότωνε εκείνη την ήμερα όποιον ήταν στο αυτοκίνητο. Με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα ρίχνει τις δυο τυφλές. Ευτυχώς που δεν πήγε εκείνη την ημέρα και η κόρη μου με τον μπαμπά της όπως συνήθιζε, θα είχα χάσει και το παιδί μου», είπε. «Πέσαμε εντελώς έξω με αυτό τον άνθρωπο, δεν φανταζόμουν τι ήταν ικανός να κάνει», πρόσθεσε η μάρτυρας τονίζοντας πως κάνεις δεν τους ζήτησε ποτέ συγνώμη.

«Εγώ τραβάω το δικό μου γολγοθά με τα παιδιά μου, το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτά τα λεφτά» είπε. Ερωτηθείσα για το χρέος που εκκρεμεί μέχρι σήμερα και πρόσθεσε «για τον άντρα μου που μου στέρησε για τον πατέρα τον παιδιών μου για αυτό είμαι εδώ».

Η σύζυγος του θύματος τόνισε πως κίνητρο του δράστη ήταν η εκδίκηση και να μην πληρώσει. Από την άλλη, η κόρη του θύματος περιέγραψε και εκείνη τι συνέβη την μοιραία ημέρα. «Με φιλάει ο μπαμπάς μου λέει καλό διάβασμα και φεύγει. Μετά από λίγο ακούω κάτι κρότους, ήταν συνεχόμενοι υπήρξε ένα κενό και ξανάρχισαν. Πετάχτηκα από το δωμάτιο,πάω να βγω στο μπαλκόνι και κοιτάω κάτω το δρόμο και ήταν ο μπαμπάς έξω από το αυτοκίνητο γεμάτος με αίματα και δεν κουνιόταν».

«Ο δολοφόνος είχε πάρει μέχρι και ρούχα για να αλλάξει και στη συνεχεία έφυγε ψύχραιμος» είπε η μάρτυρας εξηγώντας πως ο κατηγορούμενος ήταν το πρώτο πρόσωπο που πέρασε από το μυαλό της ότι θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τον πατέρα της. Η δική συνεχίζεται.

Πηγή: newsit.grhttps://www.newsbomb.gr