Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Εξετάζεται από τον Άρειο Πάγο η απόφαση που έσπασε τα ισόβια του Κορκονέα

 
Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Εξετάζεται από τον Άρειο Πάγο η απόφαση που έσπασε τα ισόβια του Κορκονέα

Ενημερώθηκε: 21/09/20 - 21:17

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναμένεται να εξετάσει την Τρίτη, το αίτημα αναίρεσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Με την απόφαση αυτή, αναγνωρίσθηκε στον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα η συνδρομή του ελαφρυντικού του "προτέρου σύννομου βίου" για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπου διεξήχθη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους ειδικούς φρουρούς, αποφάσισε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη και την αναγνώριση του ελαφρυντικού του "προτέρου σύννομου βίου" για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα. Επιπλέον, έγινε και αλλαγή της ποινής του από ισόβια σε κάθειρξη 13 ετών, με αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του στις 30 Ιουλίου 2020.

Με αφορμή τη συζήτηση στο ΣΤ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, δήλωσαν ότι θα ζητήσουν δικαιοσύνη, πραγματική τιμωρία και σεβασμό στη μνήμη του 15χρονου παιδιού.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του άτυχου Αλέξανδρου, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση "πλήττει καίρια το κύρος της Δικαιοσύνης, παραβιάζει τις βασικές αρχές του κράτους Δικαίου και εν τοις πράγμασι αμφισβητεί το δικαίωμα στη ζωή ενός αθώου 15χρονου παιδιού, ενθαρρύνοντας στην ουσία την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων από αστυνομικούς".

Υπενθυμίζεται ότι, το δικαστήριο πρωτόδικα, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο. Η ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην Ειδικό Φρουρό, ήταν ισόβια.

Αναφορικά με το δεύτερο ειδικό φρουρό, Βασίλη Σαραλιώτη, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη δέκα ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, επικαλούμενος την ασθένεια του πατέρα του και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ