Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη δολοφονία 43χρονου Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή. Οι ερευνητές θεωρούν ως πιθανότερη την εκδοχή ενός εγκλήματος με προσωπικά κίνητρα. Για τον λόγο αυτό προσπαθούν να σκιαγραφήσουν την ζωή του και τυχόν τριβές με πρόσωπα του περιβάλλοντός του.
O 43χρονος Πολωνός καθηγητής είχε έρθει από την Αμερική πριν από λίγες ημέρες. Ήθελε να δει τα παιδιά του που ζουν στην Ελλάδα με την πρώην σύζυγο του.
Ο Αλέξανδρος Πασιατάς, δικηγόρος πρώην συζύγου θύματος, δήλωσε πως, «είχαν βρεθεί την ίδια ημέρα στην παιδοψυχολόγο και μετά από δική μου συνεννόηση προκειμένου να συνεννοηθούν κάποια πράγματα για το πώς θα γίνεται η επικοινωνία με τα παιδιά λόγω κάποιων ζητημάτων που είχαν προκύψει στο παρελθόν. Κατέληξαν σε κοινά αποδεκτές λύσεις και μετά από κάποια ώρα είχαν δώσει ραντεβού προκειμένου να πάρει τα παιδιά τελικά από το σπίτι που έμενε πλέον η πελάτισσά μου στην Αγία Παρασκευή και να τα δει μέχρι το βράδυ».
Κατευθυνόταν στο σπίτι της πρώην συζύγου του, όταν στην οδό Ειρήνης στην Αγία Παρασκευή όταν δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, μέσα στη μέση του δρόμου.
Το σενάριο της ενέδρας θανάτου
Η δολοφονία του 43χρονου καθηγητή έγινε σε κοντινή απόσταση από το σημείο που μένει η πρώην σύζυγός του.
Από τα πρώτα στοιχεία η αστυνομία εκτιμά ότι ίσως του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να γνώριζε ο δράστης ότι ο καθηγητής θα έπαιρνε τα παιδιά του, όπως και την ώρα.
Τι υποστήριξε η πρώην σύζυγος
Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν πέντε κάλυκες. Ο 43χρονος είχε τραύματα στο λαιμό και το στήθος. Οι πυροβολισμοί έγιναν αντιληπτοί από ολόκληρη την γειτονιά.
Πολλοί βγήκαν στα μπαλκόνια και άλλοι στον δρόμο για να δουν τι είχε συμβεί.
Η πρώην σύζυγος του θύματος παρότι έμενε κοντά, υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε τους πυροβολισμούς και καλούσε για αρκετή ώρα το θύμα στο τηλέφωνο.
Ο κ. Πασιατάς, δικηγόρος πρώην συζύγου θύματος ανέφερε πως,«ακούστηκαν κάποια πράγματα αλλά δεν αντιλήφθηκαν ότι είναι πυροβολισμοί».
Το ιστορικό της σχέσης
Στην κατάθεσή της, η πρώην σύζυγος – σύμφωνα με τον δικηγόρο της – μίλησε για προβληματική συμβίωση ενώ, τόνισε πως δεν γνωρίζει ποιος θα ήθελε να του κάνει κακό.
«Υπήρχαν ζητήματα συμπεριφοράς, ζητήματα με το αλκοόλ είχε παλιότερα, η πρώην φιλενάδα του η τελευταία που ήταν στην Αμερική έστελνε υβριστικά βίντεο και στην πελάτισσά μου, μέσω του Instagram και για τα παιδιά τα ίδια, υπήρχαν θέματα γενικά», τόνισε ο κ. Πασιατάς.
Το σενάριο του ηθικού αυτουργού
Ως ενδεχόμενο εκτιμούν οι αστυνομικοί την ύπαρξη και ηθικού αυτουργού πίσω από τη δολοφονία, ο οποίος ίσως είχε στοχοποιήσει το θύμα για τυχόν προσωπικές διαφορές.
Στο πλαίσιο της έρευνας, κλήθηκε να δώσει κατάθεση και ο νυν σύντροφος της πρώην συζύγου του θύματος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι την ημέρα της δολοφονίας ήταν εκτός Αθηνών.
Πηγή: ΕΡΤ