Η απάντηση του γυναικολόγου για το δράμα της Λιβαδειάς

 
Η απάντηση του γυναικολόγου για το δράμα της Λιβαδειάς

Ενημερώθηκε: 13/01/18 - 13:20

Συγκλονίζει το δράμα στη Λιβαδειά με την 34χρονη που έφυγε άδικα την ίδια στιγμή που έφερνε ένα μωράκι στη ζωή. Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας έκανε μήνυση στον γυναικολόγο, με τον γιατρό να δίνει την δική του εκδοχή για την ατυχής έκβαση της υπόθεσης.

γέννησε

Μιλώντας στο δελτίο του Star, ανέλυσε το χρονικό της τραγωδίας. Όπως είπε, αφού η γυναίκα εύκολα το αγοράκι γύρω στις 14:30 το μεσημέρι, κατά την έξοδο του πλακούντα είχε μεγάλη αιμορραγία. Επιπλέον σχολίασε πως δεν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται η οικογένεια της 34χρονης περί θρομβοφιλίας και πως αυτό δεν λήφθηκε υπ' όψιν το ιατρικό επιτελείο.

αίμα

Της χορηγήθηκαν 3 φιάλες όμως και πάλι δεν σταματούσε. Αφού οδηγήθηκε στο χειρουργείο, κατά τις 15:30 υπέστη ανακοπή. Όπως τονίζει για περίπου 2 ώρες προσπαθούσαν να την επαναφέρουν, αλλά τελικά στις 17:15 κατέληξε. Όπως αναφέρει επίσης ο γυναικολόγος, ο κρατικός ιατροδικαστής που ήταν παρών στην νεκροτομή υπέγραψε πως δεν βρέθηκε τίποτα στην κοιλιά της γυναίκας, άρα δεν υπήρξε κάποια ιατρογενής βλάβη.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η 34χρονη είχε μια επιπλοκή που παρουσιάζεται σε 1 έως 12 γυναίκες στις 100.000 και που όταν εκδηλώνεται έχει ποσοστό θνησιμότητας 89%. Σημειώνει επίσης πως πριν το περιστατικό, ο τοκετός είχε εξελιχθεί ομαλά.