Έλληνες στρατιωτικοί: Δεν..βγαίνει των Τούρκων- Νέο σενάριο περί εμπλοκής των δύο σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

Δεν βγαίνουν στους Τούρκους τα σενάρια περί κατασκοπείας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών-"Καθαρά" αποδείχτηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα-Εξετάζουν εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!
Ενημερώθηκε: 13/03/18 - 09:23

Την ώρα που οι γονείς των δύο προφυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών επισκέφτηκαν τις φυλακές της Ανδριανούπολης για να δουν τα παιδιά τους για δεύτερη φορά, έστω και πίσω από το τζάμι ασφαλείας, οι Τούρκοι προσπαθούν να σκεφτούν κάτι άλλο προκειμένου να επιμηκύνουν την προφυλάκισή τους.

Έχουν περάσει σχεδόν 12 μέρες από την ώρα που οι  ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και λοχίας Κούκλατζης  συνελήφθησαν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος, ούτε κάποια σοβαρή εξέλιξη σε κυβερνητικό επίπεδο, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ με αυτή την καθυστέρηση, σίγουρα το καθεστώς Ερντογάν, ενισχύει τα σενάρια, που λένε ότι οι στρατιωτικοί μας, θα χρησιμοποιηθούν ως ενέχυρο για ανταλλάγματα

"Καθαρά" τα κινητά 

Από την πρώτη στιγμή, οι τουρκικές Αρχές κατάσχεσαν τα κινητά των στρατιωτικών για να εξακριβωθεί αν υπήρχε υλικό που θα παρέπεμπε σε κατασκοπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τα κινητά τους φαίνεται ότι είναι «καθαρά. Συγκλίνουσες πληροφορίες από την Τουρκία, τις οποίες εξετάζουν στο ελληνικό Πεντάγωνο, αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν δεδομένα που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της κατασκοπείας.

Η Άγκυρα θα δεχθεί τον Έλληνα πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει τα τρία κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα μεταβεί στην τουρκική πρωτεύουσα. Όπως μεταδίδει ο ANT1, το νέο σενάριο που φέρεται να επεξεργάζονται οι Τούρκοι είναι εμπλοκή των δύο σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι Τούρκοι ψάχνουν τρόπους καθυστέρησης. 

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο γονείς έδωσαν συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Spiegel και αναφέρθηκαν στη σύλληψη του γιου τους και την παραμονή του στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Συγκλονίζουν οι γονείς του λοχία Κούκλατζη

"

Την ίδια στιγμή, σε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel, οι δύο γονείς έδωσαν συνέντευξη και αναφέρθηκαν στη σύλληψη του γιου τους και την παραμονή του στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Το πρωί της 2ας Μαρτίου, στις 11 το πρωί, χτυπήσαμε το κουδούνι Κούκλατζης και μας άνοιξε την πόρτα η σύζυγος Σοφία. Ένας ταξίαρχος και δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού ενημέρωσε το ζευγάρι ότι ο γιος τους ο Δημήτρης, ένας Έλληνας στρατιώτης και ένας συνάδερφος του συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ήταν σε περιπολία και πέρασαν κατά λάθος τα σύνορα προς την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Στην Αδριανούπολη οι γονείς των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Οι άνδρες διαβεβαίωσαν τους συζύγους ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Δεν είναι ασυνήθιστο να χάνονται στρατιώτες στη γειτονική χώρα – ειδικά το χειμώνα, όταν πέφτει το χιόνι και η ορατότητα είναι κακή. Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν μέχρι στιγμής αρκετά τέτοια γεγονότα, αλλά πάντα λυνόντουσαν ήρεμα. «Σε λίγες μέρες ο γιος σας θα επιστρέψει», είπαν.

Εν τω μεταξύ, η αρχική ανακούφιση της οικογένειας Κούκλατζη έδωσε τη θέση του στον πανικό και την απελπισία. Φαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θέλησε να λύσει την περίπτωση του γιου τους σιωπηλά.

«Στα μάτια μας είναι ήρωας-Προσευχόμαστε για ένα θαύμα»

Μιάμιση εβδομάδα έχει περάσει από τότε που ο Δημήτρης Κούκλατζης λοχίας, 29 ετών, και ο συνάδερφος του εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή στην τουρκική πόλη της Αδριανούπολη .
Οι αρχές κατηγορούν τους στρατιώτες για την παράνομη διέλευση των συνόρων. Το δικαστήριο μόλις επέκτεινε την κράτηση τους. Η υπόθεση κρατά την Ελλάδα σε κατάσταση αναστάτωσης. Τα μέσα επικοινωνίας στέλνουν εικόνες που δείχνουν τους στρατιώτες με χειροπέδες. Τηλεοπτικά συνεργεία είχαν βρεθεί εν τω μεταξύ στο σπίτι της οικογένειας Κούκλατζη στην ελληνική συνοριακή πόλη της Ορεστιάδας.

Στο σπίτι της οικογένειας, το τηλέφωνο δεν είναι πλέον σιωπηλό. Πολιτικοί καλούν, ιερείς, φίλοι, συγγενείς, δημοσιογράφοι. «Είμαστε απλοί άνθρωποι που ζούσαν μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή πόλη», λέει η Σοφία Κούκλατζη: «Τώρα έχουμε μπει σε αυτή τη θύελλα». 

Ο Δημήτρης Κούκλατζης έζησε μαζί με τους γονείς του. Στο δωμάτιό του, κρέμονται στο ντουλάπι στρατιωτικές στολές, εικόνες αγίων πάνω από το κρεβάτι. Ο Δημήτρης είναι ένα χαρούμενο, φιλικό αγόρι, λέει η μητέρα του. Ξόδεψε πολύ χρόνο με φίλους, είχε πάθος για τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΑΕΚ Αθήνας.

Πάνω απ ‘όλα, αγαπούσε τη δουλειά του ως στρατιώτης. Ο Κούκλατζης έχει μπει στο στρατό σε ηλικία 18 ετών. «Ποτέ δεν έχει διαμαρτυρηθεί για την δουλειά ή το χρόνο υπηρεσίας», λέει η Σοφία Κούκλατζη, «στα μάτια μας είναι ήρωας. Προσευχόμαστε για ένα θαύμα».

Η σύλληψη του Κούκλατζη και του συναδέρφου του πυροδότησε μια σοβαρή κρίση στην τουρκοελληνική σχέση. Έλληνες πολιτικοί φοβούνται ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κρατήσει την ομηρία δυο στρατιωτών όπως και στυην περίπτωση του γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Deniz Γιουτζέλ και να αναγκάσει στην έκδοση των στρατιωτικών που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το υποτιθέμενο τουρκικό πραξικόπημα.

Η Σοφία Κούκλατζη είδε για τελευταία φορά τον γιο της στις 4 Μαρτίου – στην πτέρυγα υψηλής ασφάλειας στην Αδριανούπολη. Έβαλε το χέρι της στο γυαλί μεταξύ τους. Ο Δημήτρης Κούκλατζης χαμογέλασε και είπε: «Μην ανησυχείτε, όλα θα πάνε καλά».