«Έμφραγμα» σήμερα στη Θεσσαλονίκη από 4 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

«Έμφραγμα» σήμερα στη Θεσσαλονίκη από 4 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Ενημερώθηκε: 21/12/17 - 08:41

«Έμφραγμα» στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να προκαλέσουν οι τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη 21/12 στη πόλη. Οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί και η Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται συνεχώς σε επιφυλακή καθώς οι τελευταίες έχουν οριστεί για το απόγευμα.

 Στις 11:00 το πρωί, συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Ίωνος Δραγούμη με Μητροπόλεως, για να διαμαρτυρηθούν για περικοπές στις συντάξεις τους.

Μέλη της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Θεσσαλονίκης, στις 13:00, θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Ενώ το απόγευμα, στις 18:00, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δυο πορείες.

Συγκεκριμένα, μέλη της Παλαιστινιακής Παροικίας Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), θα συγκεντρωθούν  στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους με Τσιμισκή, ώστε να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ. Αναμένεται να κινηθούν και προς το αμερικανικό προξενείο, που στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο «Πλατεία».

Ταυτόχρονα, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης, υπερασπιζόμενοι την κατάληψη Mundo Nuevo (Φιλίππου με Σιατίστης).

πηγή: seleo.gr