Εντυπωσιακός και ο φετινός ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδου στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακός και ο φετινός ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδου στη Χίο
Ενημερώθηκε: 28/04/19 - 13:57

Ρουκετοπόλεμος-Βροντάδου, Χίος: Ο πιο όμορφος… πόλεμος που έχει υπάρξει ποτέ, ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδου της Χίου έγινε και φέτος και ήταν τόσο εντυπωσιακός που κράτησε, για μια ακ΄'ομα χρονιά, τα σκήπτρα του πιο εντυπωσιακού εθίμου της χώρας.

Οι Βρονταδούσοι ρουκετατζήδες έδωσαν τη ψυχή τους, καθώς χιλιάδες ρουκέτες μετέτρεψαν  τον χιώτικο ουρανό, το βράδυ του Μ. Σαββάτου, σε μέρα.

 

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και μη, έσπευσαν να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα από διάφορα σημεία του Βροντάδου, καθώς και από το Αίπος.

Από τη μία η Παναγία Ερειθιανή και από την άλλη ο Άγιος Μάρκος αναμετρήθηκαν και φέτος.

Εντυπωσιακός και ο φετινός ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδου στη Χίο

 

Το συνεργείο του National Geographic  πιστό στο ραντεβού, βρέθηκε από νωρίς στο Βροντάδο, πραγματοποιώντας λήψεις εναέριες αλλά και επίγειες, προετοιμάζοντας το υλικό που θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο και θα διαδώσει το έθιμο του ρουκετοπόλεμου.

Με σύμμαχο τον καιρό οι ρουκετατζήδες αφού πραγματοποίησαν – την πλέον καθιερωμένη παρέλαση τους στο Πετροκάραβο- έλαβαν θέσεις μάχης μπροστά από τους ρουκετοσύρτες, τιμώντας το έθιμο που τους άφησαν παρακαταθήκη οι παππούδες και προπαππούδες τους.

Εντυπωσιακός και ο φετινός ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδου στη Χίο

 

Και φέτος ο αριθμός των ρουκετών δεν ξεπέρασε τις 12.000 συνολικά, κάτι που οδηγεί σε αμοιβαία κοινή λύση ρουκετατζήδων και περίοικων.

Εντυπωσιακός πάρα τον μειωμένο αριθμό ρουκετών είναι ο φετινός ρουκετοπόλεμος που ξεκίνησε λίγο μετά τις 21.00 του Μεγάλου Σαββάτου. 

Τα συνεργεία που βρίσκονται σε νέες θέσεις έπειτα από συνεννόηση με τους περίοικους πραγματοποιούν ρίψεις ανά 10 λεπτά κάνοντας τη νύχτα μέρα και μετατρέποντας τη χιώτικη βρονταδούσικη Ανάσταση σε ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Εντυπωσιακός και ο φετινός ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδου στη Χίο

ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ-ΧΙΟΣ

ΠΗΓΗ: politischios.gr