Έως και 44 άτομα έχουν νοσήσει μέχρι τώρα από το τραπέζι της βάπτισης στα Άσπρα Σπίτια

Έως και 44 άτομα έχουν νοσήσει μέχρι τώρα από το τραπέζι της βάπτισης στα Άσπρα Σπίτια
Ενημερώθηκε: 23/06/16 - 13:04

Δεν έχει τελειωμό η λίστα των θυμάτων από το τραπέζι βάπτισης στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου ο ένας μετά τον άλλον καταλήγουν σε Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό ένας 55χρονος που ήταν καλεσμένος από την Αθήνα, την επομένη νόσησε και κατά την μεταφορά του με ασθενοφόρο σε Νοσοκομείο απεβίωσε...

Συνολικά, έως τώρα, 44 καλεσμένοι έχουν νοσήσει και καταλήξει σε διάφορα Νοσοκομεία της Βοιωτίας της Αθήνας και της υπόλοιπης Περιφέρειας, εκ των οποίων οι 18 ακόμα νοσηλεύονται με δηλητηρίαση!

Το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου σε συνεργασίας με το Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Ασφαλείας Λειβαδιάς έχουν αποστείλει αίτημα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα του θανόντα για να γίνει νεκροψία-νεκροτομή στο θύμα και το πόρισμα να αποσταλεί στη Βοιωτία. Αντίστοιχα αιτήματα έχουν γίνει να ληφθούν καταθέσεις από όλα τα οικεία Αστυνομικά Τμήματα των περιοχών που κατοικούν οι καλεσμένοι που νόσησαν και να αποσταλλούν επίσης έγγραφα από νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν με τα ιατρικά πορίσματα.

Η 49χρονη Ελληνίδα και προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή της Εισαγγελίας, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα και διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας μετέβη στην συγκεκριμένη ταβέρνα που έγινε το γλέντι και έλαβαν δείγματα από όλα τα τρόφιμα για να ελεγχθούν διεξοδικά. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι τις έρευνες τις κάνει ακόμα πιο πολύπλοκες το γεγονός, ότι μοιράστηκε γλυκό και στην Εκκλησία ενώ υπήρξαν και καλεσμένοι που μετέφεραν τρόφιμα στο γλέντι που ακολούθησε στην ταβέρνα... στα Άσπρα Σπίτια.

Το χρονικό όπου το γλέντι της χαράς μετατράπηκε σε εφιάλτη

 

Στις 18 Ιουνίου το Σάββατο το απόγευμα έγινε η τελετή της βάπτισης στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και ακολούθησε στις 9 το βράδυ το γλέντι στην ταβέρνα. Την επόμενη κιόλας ημέρα νόσησαν 18 άτομα και μετέβησαν ο ένας μετά τον άλλον στο Νοσοκομείο της Λειβαδιάς, εκ των οποίων οι 10 παρέμειναν για νοσηλεία με συμπτώματα δηλητηρίασης. Στις 20 Ιουνίου και στις 8 το βράδυ κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τον 55χρονο από την Αθήνα, ο οποίος κατά την μεταφόρά του σε νοσοκομείο της Αθήνας κατέληξε. Έως και σήμερα, συνολικά 44 καλεσμένοι έχουν διακομισθεί με συμπτώματα δηλητηρίασης σε διάφορα νοσοκομεία της επαρχίας, κυρίως της Στερεάς, εκ των οποίων οι 18 παραμένουν για νοσηλεία.

Σχετικά Θέματα:

Θανατηφόρο ''τραπέζι'' για βαφτίσια – Ένας νεκρός και δύο κινδυνεύουν από δηλητηρίαση σε ταβέρνα στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας!